Lifestyle

Koningsdag 2019: dit is er allemaal te doen

Eind april mogen alle oranje accessoires weer uit de kast, want het is weer tijd voor Koningsdag 2019. Van oranje tompouces (yum!) tot oranje hartjeszonnebrillen, op deze dag is het allemaal toegestaan. Hebben jij en je vriendinnen al plannen gemaakt voor deze feestdag of zijn jullie er nog niet uit? Geen probleem, want wij geven je een overzicht met wat te doen op Koningsdag 2019.

Koningsdag 2019
Koningsdag 2019 is een nationale feestdag, dus dat betekent dat we allemaal vrij zijn van school. Yay! Tijd om plannen te maken met vriendinnen en erop uit te gaan op deze feestelijke dag. Of je nou houdt van een dag feesten op een festival of heerlijk struinen over de vrijmarkt? Wij hebben de leukste activiteiten voor Koningsdag 2019 voor je verzameld.

Koningsdag: alle programma’s op een rij
Ben jij van plan om dit jaar Koningsdag 2019 in Utrecht te vieren? Klik hier om te zien wat er allemaal te doen is in Utrecht. Woon jij in het zuiden van het land. Bekijk dan hier de leukste activiteiten in Eindhoven tijdens Koningsdag 2019. Woon je vlakbij Arnhem? Ook daar heeft Girlscene de leukste uitjes tijdens Koningsdag voor je op een rij gezet.

Om te zien wat je allemaal kunt doen in Rotterdam tijdens Koningsdag klik je hier. Natuurlijk slaan we onze hoofdstad niet over en lees je hier wat er allemaal te doen is in Amsterdam tijdens Koningsdag 2019.

Weersvoorspelling Koningsdag 2019
Helaas ziet het er naar uit dat we met Koningsdag een flinke regenbui kunnen verwachten. Noooo! Dus mocht je nog geen plannen hebben gemaakt, raden we je aan om misschien vooral lekker binnen te blijven. Hier hebben we 7 tips wat je kunt  doen tijdens een regenachtige Koningsdag.

Koningsdag 2019: Festivals
Ga jij op Koningsdag 2019 los op de foutste hits en heb je zin om met je vriendinnen helemaal uit je dak te gaan? Check dan hieronder het overzicht met festivals. Ben je meer van het struinen over marktjes? Scroll dan snel verder.

♥ Slam Koningsdag, Alkmaar
♥ Kingsland Festival, Amsterdam
♥ Oranjebloesem, Amsterdam
♥ Supersized Kingsday Festival, Best
♥ 538 Koningsdag, Breda
♥ Hardfest, Enschede
♥ Kralingse Bos festival, Rotterdam
♥ Oranjebitter, Rotterdam
♥ Kingsworld, Rotterdam
♥ Kingdance, Zwolle

Uiteraard willen we de dag na Koningsdag (of nacht) niet met een kater beginnen en hebben wij hier héél veel tips verzameld om de dag katervrij te beginnen.

Koningsdag 2019: Vrijmarkten
Terwijl de laatste dronken mensen na Koningsnacht op weg zijn naar bed, heb jij juist de wekker gezet om de deur uit te gaan. Koningsdag staat voor jou namelijk in het teken van vrijmarkten afstruinen en pareltjes scoren. Welke vrijmarkten je het beste kunt bezoeken? Dat lees je hieronder.

♥ Centrum van Rotterdam
♥ Park Lepelenburg, Utrecht
♥ Apollobuurt, Amsterdam
♥ Assendorperplein, Zwolle
♥ Ketelhavenplein, Tilburg

Klik hier voor een volledig overzicht van alle leuke vrijmarkten in Nederland tijdens Koningsdag 2019.

Koningsdag 2019: Geld verdienen
Geef jij je geld liever niet uit aan een festival of dingen (die je eigenlijk niet nodig hebt ;-)) van de vrijmarkt? Kies er dan voor om zelf geld te verdienen op Koningsdag. Wij hebben de leukste ideeën voor je verzameld.

♥ Zoek je kledingkast uit en begin zelf een kraampje op de vrijmarkt met je tweedehands kleding
♥ Stel je wc beschikbaar en laat iedereen €0,50 betalen voor de wc
♥ Maak je eigen (alcoholvrije) cocktails en verkoop ze op straat
♥ Bak cupcakes (met oranje glazuur!) en maak je eigen kraampje om ze te verkopen

Natuurlijk willen we er wel allemaal fashionable bij lopen en shop je hier je leukste Koningsdag-outfit bij elkaar.

Beeld: iStock