Lifestyle

Regen op Koningsdag? Hier 7 leuke dingen om te doen

Yay, het is weer bijna tijd voor Koningsdag! Maar zoals ieder jaar zien de weersvoorspellingen er niet veelbelovend uit.. Regenbuien, wind en het zonnetje is ver te bekennen. Helaas zijn bijna alle activiteiten op Koningsdag buiten. We weten dat de weersvoorspelling in ons kikkerlandje morgen weer kan veranderen, maar om toch op alles voorbereid te zijn hebben wij hier de leukste plan B activiteiten op een rijtje gezet.

1. Kroegentocht
Elke stad heeft ze: kroegen. En terwijl jij de ene in en de andere uit rolt, heb je geen idee hoe het slecht het weer buiten is. Lekker meezingen met foute hits en bitterballen eten. Ook een leuk idee om een keer in een andere stad te gaan doen. Bijvoorbeeld in Groningen, deze stad zit vol met leuke kroegen en deze kroegen hebben geen verplichte sluitingstijden. Dus hup trommel je vriendinnen op en laat het bier en de bitterballen maar komen! 

Een kroegentocht is natuurlijke hartstikke leuk maar dan moet je niet te brak zijn van Koningsnacht. Lees hier tips om je Koningsdag katervrij te beginnen!

2. Ga naar een overdekt feest
Naast de vele buitenfestivals zijn er ook gewoon overdekte feestjes te vinden. De kans is groot dat buitenfestivals door de weersvoorspelling een deel overdekt maken. Houd dus goed alle informatie van de festivals in de gaten. Zijn er geen overdekte feestjes bij jou in de buurt? Organiseer dan zelf een huisfeestje! Zet je leukste playlist aan, zeg dat iedereen zijn eigen drank mee moet nemen (hoef jij niet meer naar de supermarkt). En voilà het feestje kan beginnen.

3. Overdekte rommelmarkten
Je hoeft natuurlijk niet met al je spulletjes en je kleedje in de regen te gaan zitten. Op de Pier in Den Haag is er bijvoorbeeld een overdekte rommelmarkt. En op de NDSM-werf in Amsterdam wordt een grote kindervrijmarkt met wel 250 kraampjes georganiseerd. Het begint om 09.00 uur en het is rond 16.00 uur afgelopen. Genoeg tijd om even lekker rond te struinen. Misschien is er bij jou in de buurt ook wel een leuke overdekte vrijmarkt te vinden. 
 
4. Doe een zelfgemaakte High Tea met je besties
Wat is leuker dan met regen lekker de hele dag in de keuken te staan en vervolgens alles lekker op te eten? Organiseer een High Tea met je vriendinnen. Spreek af dat iedereen wat lekkers gaat bakken thuis en voilà zo hebben jullie een hele tafel vol lekkere hapjes. Van brownies, wraps, tot taartjes en chocolade muffins. Heb je nog inspiratie nodig wat je kan gaan maken? Lees dan hier hoe je de hemelse Kinder Bueno, KitKat én Maltesers-taart maakt. Yummy!

5. Geef je kamer een make-over
Ben je wel weer toe aan vernieuwing? Af en toe heeft je kamer ook gewoon een oppepper nodig. Speel eens met je slaapkamer inrichting. Waarschijnlijk ben je al zo gewend aan de huidige inrichting van je slaapkamer dat je niet meer hebt nagedacht over verandering. Toch kan je met een beetje meubels schuiven je kamer een hele andere look geven. Doe nieuwe foto's in je fotolijstjes, en maak bijvoorbeeld een leuk zithoekje. Leg verschillende kussens op de grond en klaar! 

6. Netflix & Chill dag
Misschien niet het liefste wat je wil doen op Koningsdag, maar hey een filmmarathon met je vriendinnen is ook zeker niet verkeerd. Veel supermarkten zijn op Koningsdag gewoon open, dus genoeg tijd om de grootste zakken chips en popcorn in te slaan. Als jullie zijn uitgekeken kunnen jullie er ook nog even een meidendagje van maken. Maskertjes, nagels lakken en heéél veel chocolade. Chill mood on!

7. Regenjas aan en gaan
Je bent niet van suiker, dus hup pak je meest fashionable regenjas uit de kast en gaan. Niet bij de pakken neerzitten en gewoon de deur uitgaan en niet je plannen laten verpesten. Misschien is het maar een heel klein buitje en heb je je druk gemaakt voor niks. Mocht het wel met de bakken uit de lucht vallen, shop hier de leukste regenjassen en je bent helemaal ready voor een onvergetelijke Koningsdag.

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook