Lifestyle

Tips om een vriendin door de break-up heen te loodsen

Een vriendin helpen die midden in een break-up zit? Dat kan best wel moeilijk zijn. Met deze tips kun je er voor haar zijn en help je je vriendin door een break-up heen. 

1. Zorg dat je vriendin haar verhaal bij je kwijt kan
Wees een luisterend oor. Als jullie een sterke vriendschap hebben, zijn jullie er in dik en dun voor elkaar. Ook in de moeilijke tijden dus. Help je vriendin door een break-up heen door haar verhaal aan te horen. Ze vindt het al fijn genoeg als jij er bent en ze alles er even uit kan gooien. Zet je eigen mening even aan de kant en maak geen (nare) opmerkingen. Laat merken dat je er voor haar bent en dat het oké is als ze huilt.

2. Kook een avondje voor haar
Je vriendin is met haar hoofd nog helemaal in de break-up en is verdrietig, boos of teleursgesteld. Of misschien wel alledrie. Zorg dat ze wel goed voor zichzelf blijft zorgen. Help haar door bijvoorbeeld een avondje voor haar te koken. Met deze snelle makkelijke recepten ben je zo klaar.

3. Maak een fijne playlist voor haar
Zet je vriendin alleen maar Slide away van Miley Cyrus op repeat? Na een tijdje moet daar toch echt verandering in komen. Om een beetje te helpen kun je bijvoorbeeld een leuke afspeellijst voor haar maken op Spotify. Geen liefdesliedjes en break-up songs, maar fijne, rustige en vrolijke nummers.  Ja, over een break-up heen komen is moeilijk, maar ze vindt het vast heel fijn als een goede vriendin iets liefs voor haar doet. 

4. Doe iets leuks samen
Ga een middagje winkelen, even op een terrasje zitten (of naar een van deze roze hotspots in Nederland) of een wandeling maken in het park. Het is belangrijk dat je vriendin niet de hele tijd binnen zit te huilen met een bak ijs op schoot. Life goes on, dus na een tijdje je vriendin weer mee op pad nemen is beter voor iedereen.

5. Stuur haar grappige TikTok-video’s (of memes!)
Memes, GIF’jes en grappige TikTok-video’s: daar kun je iemand ook mee opvrolijken. Inspiratie nodig? Van deze TikTok-video’s over Generatie Z vs. millennials en deze te lieve Tiktok alpaca’s werden wij heel erg blij. Oh en, ken je deze TikTok cavia al? Ook zelf memes maken over jullie vriendschap is altijd een goed idee. Wedden dat ze er een lach van op haar gezicht krijgt? 

6. Let de komende tijd wat extra op haar
Direct datingapps installeren of veel alcohol gaan drinken helpt je vriendin niet. Als je vriendin door een break-up gaat, let de komende tijd dan een beetje extra op haar. Vraag vaker hoe het gaat, stuur haar app’jes of voice-memo’s of ga even langs met een lief cadeautje. En zeg vooral dat ze er weer bovenop komt als ze het zelf even écht niet meer weet. Daar zijn vriendinnen voor, right?

 
Beeld: iStock