Food

Te moe om te koken? Hier zijn 5 supersnelle makkelijke recepten

Wanneer je weer terugkomt van een lange dag op school of je werk, ben je vaak he-le-maal kapot. Het laatste waar je dan zin in hebt is een halfuur in de supermarkt staan en vervolgens nog een uur achter het fornuis. Een gebakken ei of tosti dan? Nehhh, boring. Of afhalen? Hmm.. duur.  Hier zijn vijf supersnelle en makkelijke gerechten, die je in een handomdraai op tafel zet.

Snelle makkelijke recepten #1: Wraps met zalm, kruidenkaas, sla en Parmezaanse kaas
Met wraps kan je op allerlei manieren variëren, maar dit is toch wel een van de makkelijkste. Doe de wraps even een minuut in de pan en besmeer hem daarna met kruidenkaas. Leg een plakje zalm erbovenop en besprenkel het daarna met wat sla en Parmezaanse kaas. Tadaaaa, in vijf minuten staat jouw maaltijd op tafel.

Wraps zalm roomkaas

Snelle makkelijke recpten #2: Pitabroodjes met falafel
Pitabroodjes zijn super snel klaar want je hoeft ze alleen maar even in broodrooster of oven te doen! De falafel bak je kort in de pan en de groente hoef je alleen maar te snijden. Winning. Kies daarna zelf een lekkere saus voor erbij, wat dacht je van tzatziki of knoflooksaus? 

Pitabroodjes falafel

Snelle makkelijke recpten #3: Pasta alla putanesca
Voor dit gerecht hoef je misschien niet eens de deur uit, want grote kans dat alle benodigdheden al in jouw koelkast staan. Fruit drie teentjes knoflook en een uit in de pan. Snijd vervolgens kappertjes, olijven en ansjovis in grove stukken en bak ze mee. Laat de saus ongeveer acht minuten koken. Laat ondertussen in elf minuutjes wat spaghetti gaar koken. Breng het gerecht daarna op smaak met wat peper en zout, and you’re ready to go

Pasta putanesca

Snelle makkelijke recepten #4: Couscous met feta en walnoten
Of je couscous nou wil koken of wellen, één ding is zeker: deze Marokaanse powerfood staat super snel op tafel. De rest van de ingrediënten hoef je alleen maar te snijden en toe te voegen aan de couscous.

Couscous feta walnoten

Snelle makkelijke recpten #5: Courgettesoep
Bij soep denk je misschien aan iets dat heel lang duurt, maar niets is minder waar. Here’s the plan: fruit ui en knoflook in een pan met een scheutje olijfolie, bak daarna de courgette even kort mee. Verwarm vervolgens een liter bouillon en voeg dit toe aan het mengsel. Kook het gaar in ongeveer een kwartiertje. Voeg tot slot nog wat kerriepoeder toe voor wat extra pit.

Courgettesoep

Eet smakelijk!

Bron: Kookidee.nl, 24Kitchen, Allerhande | Beeld: iStock

Must reads 👀