Lifestyle

Romantische dates deze winter? Hier vind je wat inspiratie

Inmiddels zijn jij en je lover al een hele tijd samen, dus wordt het steeds moeilijker om leuke dates te bedenken. De meeste dingen hebben jullie al gedaan en de inspiratie raakt een beetje op. Of je nou lang samen bent of als er bijna iets aan het opbloeien is: dates is altijd leuk. De romantische winterperiode breekt bijna aan en ook dan zijn er genoeg leuke dingen om te doen. In dit artikel vind je inspiratie voor romantische dates deze winter.

♥ Bak samen de lekkerste creaties. Of jullie nou van bakken houden of juist helemaal niet: kies een recept uit, ga samen naar de supermarkt en bak koekjes, taart of quiche. Leuk om te doen en lekker om te eten.

♥ Een bezoekje aan de overdekte schaatsbaan is leuk, maar in de winterperiode zijn er ook veel schaatsbanen in steden te vinden. Zoek een schaatsbaan, huur een paar schaatsen en maak er een actieve middag van. Succes gegarandeerd!

♥ Maak samen een bucketlist. Jullie zijn van plan om nog heel lang samen te blijven, dus dan zijn er ook nog genoeg leuke dingen die jullie in de toekomst kunnen gaan doen. Pak pen en papier en maak samen een lijstje van de dingen die jullie nog willen doen in de toekomst. Hoe leuk is het als je uiteindelijk alles kunt afvinken?

♥ Wandelen is misschien niet je favo bezigheid, maar samen met je lover wandelen kan hartstikke leuk zijn. Zeker als er een vers pak sneeuw ligt is het lekker om je dik in te pakken en het park in te gaan. Trek dus warme kleding aan, trotseer samen de kou en geniet van de omgeving.

♥ Misschien een beetje cliché, maar een filmavond is altijd een goed idee. Kies een leuke film of serie uit en kruip lekker tegen elkaar aan op de bank. Natuurlijk mogen ook de snacks niet ontbreken.

♥ Warme chocolademelk drinken en kletsen is een leuke manier om even écht met elkaar te kunnen praten. Leg die telefoons aan de kant en klets onder het genot van warme choco over van alles en nog wat. Het koude weer maakt jullie avond alleen nog maar knusser.

♥ Ga samen de stad in, koop een lekkere bruisbal en geniet samen in bad. Perfect om even samen tot rust te komen. Steek wat kaarsjes aan en zet romantische muziek op de achtergrond. 

♥ Trek de kast open, haal die stoflaag van de spelletjes af en speel de leukste spellen. Een spelletjesavond is altijd gezellig en het is ook een leuke manier om weer even terug te gaan in de tijd. Even net zoals vroeger onbezorgd spelletjes spelen aan de keukentafel, maar dan samen met je lover.

♥ Ga naar een kerstmarkt. Natuurlijk kan dit niet de hele winter, maar mochten er kerstmarkten zijn en jullie hebben de tijd: breng dan zeker een bezoekje. Geniet samen van de glühwein of warme chocolademelk en vermaak je tussen de kerstkraampjes.

♥ Sneeuwt het? Pak de slee uit de schuur en ga samen op pad. Het is natuurlijk het leukste als je ergens een helling kunt vinden en er samen van af kunt sleeën.

♥ Leef jullie uit in een gamehal. Tegenwoordig openen er steeds meer gamehallen in Nederland, dus er is er vast wel eentje te bereiken. Sprokkel samen wat geld bij elkaar en versla elkaar met de leukste spellen. Als jullie genoeg tickets verzamelen winnen jullie misschien zelfs een cadeautje? Avond geslaagd!

♥ Maak een speculaashuisje. Je bent nooit te oud om eens even lekker te gaan knutselen. Koop een bouwpakketje voor een speculaashuis en jullie zijn samen een paar uur zoet met het maken van jullie eigen creatie. En nog een voordeel: je kunt er vervolgens ook samen van eten.

Beeld: iStock