Lifestyle

Liefde kent geen grenzen: 5 tips voor als je in een lange-afstandrelatie zit

5-tips-lange-afstandrelatie

Je hebt de liefde van je leven gevonden, maar helaas zitten jullie opgescheept met een langeafstandsrelatie. Een relatie hebben met iemand die duizenden kilometers van je verwijderd is, is niet simpel. Maar weet je, een langeafstandsrelatie betekent niet dat je elkaar moet overspoelen met appjes om het te laten werken. Geen zorgen! Hoewel het niet altijd makkelijk is, zijn er genoeg manieren om jullie band te versterken en de afstand te overbruggen.

Een lange-afstandrelatie

De een ontmoet zijn/haar partner bij de bakker op de hoek en de ander ontmoet zijn/haar lover op vakantie of via een datingsite – lekker ano 24. Het is niet makkelijk als je lover ver weg woont. Wij kunnen niet zonder onze boyfriends of girlfriends en zouden het heel moeilijk vinden als we ze voor een lange tijd niet zouden kunnen zien. Maar hé, voor alles is een oplossing!

Er zijn namelijk genoeg manieren om je lange-afstandrelatie leuk en spannend te houden. Mocht je vriendje of vriendinnetje plotseling naar Bali zijn verhuisd of gewoon aan de andere kant van Nederland wonen, geen stress, wij hebben namelijk 5 tips om het gezellig en leuk te houden op afstand (zonder ruzie).

Dit zijn 5 tips om je lange-afstandrelatie leuk en spannend te houden

Dus, je hebt de liefde van je leven gevonden, maar jullie zitten opgescheept met een langeafstandsrelatie. Hoewel het niet altijd makkelijk is, zijn er genoeg manieren om jullie band te versterken en de afstand te overbruggen

1. Communiceer als een pro

In een langeafstandsrelatie is communicatie de sleutel tot succes. Maak gebruik van alle moderne technologieën die tot je beschikking staan: videobellen, appen, bellen, en zelfs ouderwetse liefdesbrieven schrijven! Neem de tijd om echt met elkaar te praten over je dag, je gevoelens en je dromen. Dit zal jullie band versterken en ervoor zorgen dat jullie je verbonden blijven voelen, ongeacht de afstand.

2. Plan regelmatige bezoeken

Niets kan tippen aan qualitytime met je liefje, dus plan regelmatig bezoekjes aan elkaar. Het feit dat jullie elkaar zo lang niet hebben gezien, maakt dat jullie dubbel zo hard kunnen genieten van alle kleine momenten die andere koppels misschien als vanzelfsprekend beschouwen. Het vasthouden van elkaars hand, een kusje op je neus, een knuffel: allemaal zalig! Naast dat deze bezoekjes aan elkaar gewoon fijn zijn, geven ze jullie ook iets om naar uit te kijken. Het hoeven geen grootschalige reizen te zijn; zelfs een simpel weekendje weg kan al genoeg zijn om jullie band te versterken en mooie herinneringen te creëren. Zorg ervoor dat je deze bezoekjes ruim van tevoren plant, zodat jullie iets hebben om naar uit te kijken en jullie drukke agenda’s kunnen afstemmen.

3. Wees creatief met date nights

Hoewel jullie fysiek niet bij elkaar kunnen zijn, betekent dit niet dat jullie geen leuke date nights kunnen hebben! Organiseer virtuele date nights waarbij jullie samen koken, een film kijken of zelfs online spelletjes spelen. Het draait allemaal om het creëren van speciale momenten samen, zelfs als jullie mijlenver van elkaar verwijderd zijn.

4. Vertrouw op elkaar

Vertrouwen is een van de allerbelangrijkste dingen in een relatie. Zonder vertrouwen heb je eigenlijk niets. Vooral in een langeafstandsrelatie, waar je niet alles kunt controleren wat je partner doet, is vertrouwen essentieel. Het is belangrijk om elkaar te vertrouwen en open te communiceren over jullie gevoelens en eventuele zorgen. Laat elkaar weten dat jullie er altijd voor elkaar zijn, zelfs op de moeilijke momenten. Dit zal jullie band versterken en ervoor zorgen dat jullie relatie standhoudt, ongeacht de afstand.

5. Doe aan dirty talk

Natuurlijk mis het gezelschap, de lieve woordjes en vertrouwde glimlach. Maar je mist ook dat andere thing, en jouw partner zeker en vast ook. Met een plagend, stout berichtje op zijn tijd zorg je ervoor dat het vuur tussen jullie blijft branden en de spanning voor jullie hereniging opgebouwd wordt. Toch niks voor jou? Overleg dan met je partner wat je fijner vindt en wat niet. Geloof ons, met een relatie op een afstand is het echt een gamechanger die je relatie nog leuker en spannender kan maken!

Beeld: Pride and Predjudice