Love

Veel voorkomende fouten die iedere vrouw maakt in een relatie

fouten-relatie-vrouw

Lekker bezig girl! Het is je gelukt om die knappe vent aan de haak te slaan. Maar nu jullie official zijn, begint het echte werk pas. Een relatie is hard werken en je moet je best blijven doen. Toch maken veel vrouwen fouten in hun relatie zonder dat ze het door hebben. In dit artikel vertellen wij jou welke fouten dat zijn, en wat je eraan kan doen. 

Veel voorkomende fouten die vrouwen maken in een relatie

Dat je niet bij de vloot moet vreemdgaan, is voor iedereen wel duidelijk. Toch? Deze onderstaande vaak voorkomende fouten die wij als vrouwen maken in een relatie sluipen er soms echter gewoon in…

Semi-vreemdgaan

Het is je eindelijk gelukt om hem voor je te winnen, dus stop met het zoeken naar bevestiging bij andere mannen! Het kan voor jou misschien onschuldig zijn, maar voor je vriend is dat juist erg confronterend en kan het zijn vertrouwen beschadigen. Vertrouwen is de basis van een goede relatie, dus wees er voorzichtig mee. Natuurlijk kan je wel charmant zijn en een klein beetje flirten, het hoort ook een beetje bij sociale contacten. Maar wees hier altijd eerlijk over!

Verkeerde communicatie

Het is algemeen bekend dat vrouwen emotioneler zijn ingesteld dan mannen. Verkeerde communicatie is dan ook een grote boosdoener voor relaties. Het is belangrijk dat je tijd investeert in praten over elkaars gevoel en gedachten. Op deze manier begrijpen jullie elkaar beter. We snappen dat sommige mannen een gesloten boek zijn en niet graag praten over hun gevoel. Laat ook dan zien dat je dat begrijpt en geef hem de ruimte. Communicatie is key!

Te clingy zijn

Red flag! Niet alleen voor hem, maar ook voor jou. Te aanhankelijk zijn gaat er namelijk voor zorgen dat hij meer afstand wil. En dat wil je natuurlijk niet. Het is belangrijk dat je hem de ruimte geeft om zijn eigen keuzes te maken en uit te voeren. Ook voor jezelf is dat erg belangrijk. Blijf geven om elkaar, maar geef elkaar de ruimte.

Te snel gaan

Alles waar ‘te’ voor staat is niet goed, behalve tevreden. Te snel gaan is dan ook een veel voorkomende reden waarom het uiteindelijk niet werkt. Als je te veel wil in een prille relatie, kom je sneller in een sleur terecht. Ook geeft het hem misschien wel het gevoel dat er haast is, en je niet wilt wachten op hem. Ook is het rustig aan doen in de ogen van mannen veel aantrekkelijker als iemand die gelijk alles goed vindt. Bouw het een beetje op. Je hebt namelijk alle tijd van de wereld.

Niet betrokken met zijn familie

Jij bent natuurlijk mega belangrijk voor hem, maar zijn familie is dat ook. Hier liggen zijn roots en het is dus ook een groot deel van wie hij is. Niet betrokken zijn met zijn familie hebben kan dus ook ervoor zorgen dat hij een afstand tussen jullie voelt. En dan hebben we het niet over de verplichte etentjes, maar juist daarbuiten. Ga een keer met zijn moeder mee boodschappen doen, breng zijn vader ergens heen of kom spontaan langs voor een bakkie koffie. Wedden dat hij jou alleen maar leuker gaat vinden?

Aan jezelf twijfelen

Never doubt yourself! Sommige vrouwen gaan, zodra ze een relatie krijgen, heel erg twijfelen aan zichzelf. Ben ik wel leuk genoeg voor hem? Ben ik wel knap genoeg? Houdt hij nog wel van mij? Deze twijfels zijn nergens voor nodig en doen niks goed voor jou, je vriend en jullie relatie. Heb er vertrouwen in dat hij jou niet voor niets tot zijn vriendin heeft gemaakt. Als hij het echt niet meer ziet zitten, dan voel je dat aan.

Jezelf veranderen voor de ander

Als het niet goed gaat tussen jullie is het verleidelijk om van alles te gaan veranderen aan jezelf. Je wilt niet dat hij weg gaat bij jou, dus zet je alles op alles om dat te voorkomen. Dit raden wij sterk af omdat je dit nooit lang volhoudt. Je bent ook maar wie je bent en een goede vriend zal dit accepteren en begrijpen. Natuurlijk kunnen jullie afspraken maken om sommige dingen te verbeteren. Maar het moet niet zo zijn dat jij niet meer weet wie je bent als het uitgaat.

Lees ook:
Niet meer doen! Deze fouten maken wij volgens mannen vaak in bed

Geen aandacht meer geven aan je vrienden

Dit is één van de grootste fouten die je kunt maken. Vrienden zijn namelijk heel erg belangrijk in een gezonde relatie. Ze geven je advies als je het even niet meer weet, maar ze zijn ook goed voor jouw eigen sociale leven. Als je alles met je vriend doet heb je niks meer te vertellen aan elkaar en kom je sneller in een sleur terecht. Ook is het natuurlijk wel zo lief om hun niet te vergeten. Zij zijn er ook altijd voor jou, wees er dus ook genoeg voor hen.

Altijd gelijk willen hebben

In elke relatie komt wel eens een ruzie voor. En dat is oké! Zolang het maar een redelijke manier van praten blijft. Probeer dus niet altijd je gelijk te halen en blijf luisteren naar elkaar. Een ruzie of discussie hoort ook niet te gaan over gelijk krijgen, maar het hebben van een meningsverschil. Er hoeft dus niet altijd iemand gelijk te krijgen. Belangrijker is dat jullie er samen uit komen. Of niet, dan hebben jullie gewoon een meningsverschil en dan laat je het daarbij. Niemand is het namelijk altijd 100% eens met een ander. En dat moet je in een relatie soms gewoon accepteren.

Beeld: netflix