Love

6 liefdesvormen waarvan jij nog niet wist dat ze bestaan

liefdesvormen

Je hebt een relatie en bent tot over je oren verliefd. Heb je er eigenlijk ooit bij stilgestaan dat je liefde kunt opdelen in stukjes? Ben je voor je lover gevallen omdat jullie zo fijn over gevoelens praten of juist omdat jullie dezelfde interesses hebben? Er zijn zes verschillende soorten liefdes en wij leggen de verschillende liefdesvormen aan je uit. 

Liefdesvormen

Liefde is een verbindende kracht tussen mensen. Je verklaart de liefde aan een ander als je je extreem aangetrokken voelt tot een persoon. Dat is allemaal hartstikke leuk, maar op wat voor manier voel je je dan aangetrokken tot een ander? Omdat diegene er zo aantrekkelijk uitziet of omdat je je gevoelens zo fijn bij je lover kan uiten? Lees hieronder de zes verschillende liefdesvormen en kom erachter welke liefdesvormen voor jij van toepassing zijn! Kunnen er meerdere zijn natuurlijk en misschien wel allemaal!

1. Lichamelijk

Jullie voelen je lichamelijk aangetrokken tot elkaar. Op het gebied van zoenen en knuffelen zitten jullie op één lijn. Jullie vinden elkaar erg aantrekkelijk en dat is te merken. Maar als de één even geen zin heeft, dan is dat ook prima. Je weet precies wat je aan elkaar hebt en dat is belangrijk.

2. Seksueel

Op het gebied van de daad zijn jullie hetzelfde. Jullie zijn in voor dezelfde dingen en dat voelt heel goed. Het is niet snel ongemakkelijk geweest in de slaapkamer en dat is echt bijzonder. Jij weet precies wat je liefje fijn vindt en andersom. Als jullie de daad doen, springen de vonken er vanaf en daarom passen jullie zo ontzettend goed bij elkaar.

3. Emotioneel

Hoe fijn is het om eerlijk over je gevoelens te praten? Je kunt je hart luchten bij je liefje, die altijd aandachtig luistert naar elk woord dat je zegt. Jullie zijn voor elkaar gevallen omdat jullie zo op één lijn zitten. Niet alleen om over gevoelens te praten, maar ook over andere onderwerpen hebben jullie dezelfde mening.

4. Interesses

Jullie hebben elkaar misschien wel ontmoet door jullie overeenkomende interesses. Allebei houden jullie bijvoorbeeld van sportiviteit en competitie. Daarom is het zo leuk als jullie samen zijn. Er moet altijd een winnaar zijn en dat maakt jullie een leuk stel. Als jullie een dagje weg willen, hoeven jullie ook niet eeuwen te discussiëren waar jullie heen gaan. Meestal is de beslissing zo gemaakt! Lekker makkelijk als je dezelfde dingen leuk vindt.

5. Samenwerken

Jullie zijn een topteam. Als er dingen moeten gebeuren, regelen jullie dat binnen no time. Van de de muren schilderen in huis tot aan de spelletjesavonden waar jullie een team zijn. Daarnaast weten jullie precies hoe het huishouden en financiële zaken geregeld moeten worden. Geen probleem, dat wordt met een gerust hart aan jullie overgelaten.

Lees ook:
5 fouten die je absoluut niet moet maken in een relatie

6. Geestelijk

Ze noemen het ook wel telepathie. Het lijkt net of jullie elkaar aanvoelen. Bijzonder toch? Soms heb je mensen dat de een A zegt en de ander altijd B. Maar bij jullie is dat niet het geval. Jullie gaan op het gebied van gedachtes samen door zee. Zo fijn dat er niet steeds een discussie ontstaat omdat iemand gelijkt moet krijgen. Precies waar het werkt tussen jullie.

Als je een relatie hebt met iemand waar het bij alle zes de soorten liefdes helemaal snor zit, dan is dat een goed teken. Misschien is het wel de liefde van je leven? Maar dit verklaart ook dat je met sommige mensen meer hebt dan met anderen. Je hoeft je in een relatie ook niet tot elk punt aangetrokken te voelen tot een ander. Als jullie maar gelukkig zijn, dan weet je dat het goed zit.

Beeld: pinterest