Love

Relatieproblemen? Dit doen koppels met een goede relatie elke dag

relatie

Jij zorgt ervoor dat er elke ochtend een kopje koffie klaarstaat en rond het middaguur kun je standaard een lief berichtje van je liefje verwachten. Elk koppel heeft zijn eigen gewoontes, rituelen en grapjes. Toch zijn er een aantal overeenkomsten die gelukkige koppels elke dag doen. Zit jouw relatie even in een dipje? Neem dan een voorbeeld aan de volgende happy couples.

1. Ze knuffelen elkaar voor het opstaan

Zelfs wanneer je eigenlijk al vijf minuten geleden onder de douche had moeten staan geven jullie elkaar een knuffel. Hoe kun je nu na een knuffel van je meest favoriete persoon op de wereld met een verkeerd been uit bed stappen?

2. Ze gaan nooit weg zonder gedag te zeggen

Je weet nooit hoe je dag gaat lopen, verlaat elkaar daarom nooit zonder gedag te zeggen (of met ruzie). Anders krijg je er later gegarandeerd spijt van.

3. Ze hebben een vaste begroeting

Uit onderzoek is gebleken dat stellen met een eigen begroetings- of afscheidsritueel een betere relatie hebben. Door elkaar op een eigen manier te begroeten ben je namelijk bewust met elkaar bezig. Zo wordt een begroeting niet gezien als iets vanzelfsprekend.

4. Ze houden geen score bij

“Nee, vandaag moet jij boodschappen doen. Ik ben gister al geweest!”, iets wat je niet snel hoort in een goede relatie. Stellen in een gezonde relatie houden namelijk geen score bij en doen uit liefde klusjes voor elkaar.

5. Ze geven elkaar ruimte

Je hoeft echt niet elke avond samen vastgeplakt te zitten op de bank. Koppels in een sterke relatie geven elkaar de ruimte om te doen en laten wat ze willen. Wil jij een avondje Gossip Girl kijken terwijl je partner naar zijn of haar vrienden wil? Fine by you.

6. Ze sturen elkaar berichtjes gedurende de dag

Natuurlijk hoef je elkaar niet non stop te stalken met berichtjes, foto’s of filmpjes, maar door de ander iets te sturen laat je zien dat je aan hem of haar denkt. Wees niet boos wanneer de ander niet direct iets terugstuurt, het kan zijn dat je partner gewoon erg druk is.

7. Ze lachen met elkaar

Samen lachen werkt ontspannend en vertrouwd. Stuur je partner daarom een grappige foto of een leuk filmpje. Het gaat niet zozeer om hetgeen dat je stuurt, maar om het feit dat je dit met je partner wil delen. Daarnaast is humor een belangrijk onderdeel van de chemie tussen jou en je partner. Wil je dus weten of jullie een goede match zijn? Kijk dan of jullie samen kunnen lachen.

Lees ook:
Oei! Zo merk je dat je partner niet meer verliefd op jou is

8. Ze proberen rond dezelfde tijd naar bed te gaan

Wanneer je samenwoont met je lover of je bij elkaar slaapt helpt het jullie relatie te verbeteren door rond dezelfde tijd onder de lakens te kruipen. Door samen de dag af te sluiten wordt het gevoel van veiligheid en geborgenheid versterkt en worden jullie closer en intiemer dan ooit…

9. Ze luisteren naar elkaar

En niet voor een paar seconden, neem de tijd voor elkaar. Vraag de ander bijvoorbeeld hoe zijn of haar dag is geweest en probeer hem of haar niet te onderbreken. Wanneer je voor langer dan een paar minuten op elkaar gefocust bent kun je diepere gesprekken voeren wat zorgt voor een intieme connectie waardoor jullie relatie zich blijft versterken.

Beeld: pinterest