Astrologie

Ballet of hockey? Volgens je sterrenbeeld is deze sport écht iets voor jou

beste sporten sterrenbeelden

Voldoende bewegen is essentieel voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Wil je een nieuwe sport uitproberen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Waarom vraag je het niet aan de sterren! Hieronder vind je de sporten die het beste bij jouw sterrenbeeld passen.

Ram | 21 maart – 19 april

Als Ram ben je van nature extreem competitief en wil je in elke sport de beste zijn. Je gedrevenheid en doorzettingsvermogen maken je een natuurlijke atleet, want jij moet en zal winnen! Groepssporten, zoals hockey, passen daarom perfect bij jou, omdat de positieve sfeer je motiveert om tot het uiterste te gaan. Je weet wat ze zeggen, Ram: teamwork makes the dream work. Ook bieden spinninglessen je de intense cardio die je zoekt, terwijl HIIT (High Intensity Interval Training) je kracht en uithoudingsvermogen test met snelle, krachtige bewegingen. Lekker bezig!

Stier | 20 april – 20 mei

Als Stier is sporten misschien niet je favoriete bezigheid, vooral niet wanneer je het gevoel hebt dat anderen naar je kijken. Je voelt je het prettigst in een rustige omgeving waar je in je eigen tempo kunt sporten en – voor je gevoel – de spotlights niet op jou gericht staan. Je weet dat lichamelijke beweging goed is voor je mentale gezondheid en daarom is buiten sporten voor jou ideaal! Wat dacht je van een hot girl walk met je beste vriendin? Een blokje om is de beste manier om je gedachten te legen, Stier.

Tweelingen | 21 mei – 20 juni

Als Tweelingen barst je van de energie en houdt je van sporten waarbij je deze energie kwijt kunt. Rustige sporten en mediatie zijn dus niets voor jou. Jij wilt gewoon knallen! Tennis biedt je de mogelijkheid om je reflexen en coördinatie te testen, en squashen laat je snel reageren en je agressie kwijt op de bal. Pas je wel op dat je de bal niet te ver uit het veld slaat, Tweelingen!

Kreeft | 21 juni – 22 juli

Voor een Kreeft is sporten iets wat je leuk vindt, maar het staat niet altijd bovenaan je prioriteitenlijst. We begrijpen het!  Door de drukte van het leven kun je moeite hebben om gemotiveerd te blijven, vooral als je in je eentje sport. Daarom is het een goed idee om een work-out buddy of personal trainer te zoeken die je aanmoedigt en ondersteunt. Wist je namelijk al dat je beter sport samen met een vriendin en dat sporten met je lover zelfs goed is voor je relatie? Lekker samen sporten dus!

Leeuw | 23 juli – 22 augustus

Voor jou, Leeuw, is sporten nooit een verplichting. Je hebt er altijd energie voor en maakt er graag tijd voor vrij. Je houdt ervan om er goed uit te zien en je fit voelen speelt een grote rol in je zelfverzekerdheid. Een HIIT (High Intensity Interval Training) work-out is perfect voor jou, aangezien het je uitdaagt en voor snelle resultaten zorgt. Ook dansen pas goed bij je, en combineert intensief sporten met nog meer plezier. Laat die dansmoves maar zien en die manen zweten, Leeuw!

Maagd | 23 augustus – 22 september

Als Maagd ben je een van de sterkste en meest gedisciplineerde sterrenbeelden. Je uithoudingsvermogen en kracht zijn indrukwekkend, en je houdt ervan om jezelf uit te dagen. Daarom kun jij het beste in de gewichten gaan hangen bij de dichtstbijzijnde sportschool bij jou in buurt. Ook helpt pilates je spieren te versterken en je flexibiliteit te verhogen, terwijl touwtjespringen een uitstekende cardio-oefening is die je uithoudingsvermogen test. Misschien leer je zelfs nog een paar toffe trucjes!

Weegschaal | 23 september – 22 oktober

Weegschalen passen niet goed bij vechtsporten en vinden deze te agressief. Ze geven liever de voorkeur aan balans en harmonie. Tijd voor een groepsles! Groeplessen zijn helemaal jouw ding, aangezien je hierdoor met anderen samen kan sporten en gemotiveerd kunt blijven. Denk bijvoorbeeld aan balletlessen,  groepsyoga of een pilatesklasje voor een uitstekende totale lichaamstraining. Ook turnen biedt je de kans om je kracht, flexibiliteit en coördinatie te verbeteren, en natuurlijk nieuwe vriendinnen te maken!

Schorpioen | 23 oktober – 21 november

Schorpioenen staan bekend om hun intensiteit en doorzettingsvermogen. Je hebt een sport nodig waar je al je energie in kwijt kunt en waar je je volledig op kunt concentreren. Boksen is perfect voor jou omdat het zowel je fysieke kracht als je mentale focus test. Laat je energie maar los op die bokszak, Schorpioen. Je zult merken dat deze sport je helpt om je volledige potentieel te bereiken en je zowel fysiek als mentaal sterker maken. Zet hem op!

Boogschutter | 22 november – 21 december

Boogschutter staat altijd open voor een nieuw avontuur, dus waarom zou je dat niet combineren met lichaamsbeweging. Buiten sporten past perfect bij je avontuurlijke geest.  Zo geeft hiken je de kans om de natuur en nieuwe gebieden te verkennen, biedt mountainbiken je spanning en snelheid en geeft skiën je de mogelijkheid om je vaardigheden op de piste te verbeteren. Blijf activiteit en geniet van de frisse lucht, Boogschutter!

Steenbok | 22 december – 19 januari

Jij bent gedisciplineerd en denkt op de lange termijn, Steenbok. Je hebt een duidelijke visie voor jezelf en bent bereid om hard te werken om je doelen te bereiken. Je hebt vast wel eens een poging gedaan tot hardlopen, of niet? Hardlopen biedt je de kans om je uithoudingsvermogen en mentale kracht te testen. Ook is zwemmen een geweldige full-body work-out die de drukte in je hoofd tot rust brengt. Ga ervoor!

Waterman | 20 januari – 18 februari

Rebels als jij bent, ben je altijd op zoek naar iets nieuws en spannends, Waterman. Je bent vaak de eerste die nieuwe work-outs uitprobeert en je hebt een voorliefde voor bijzondere sporten en activiteiten. Teamsporten passen goed bij je, omdat je goed bent in het aansturen en motiveren van een groep. Vind je dit te gewoontjes? Trampoline springen biedt je een leuke en intense work-out, terwijl paaldansen je kracht en flexibiliteit op de proef stelt – terwijl je er ook nog eens geweldig uitziet. Blijf experimenteren en je zult snel iets vinden dat je creativiteit zal testen!

Vissen | 19 februari – 20 maart

Als Vissen ben je een geweldige sportbuddy, maar je kunt moeite hebben om jezelf te blijven motiveren. Voor jou moet sporten echt leuk en boeiend zijn, anders verlies je snel je interesse. Jij bent als een vis in het water bij watersporten. We hebben het niet per se over zwemmen, maar over sporten zoals paddle-boarding, synchroonzwemmen en acro-yoga. Met deze sporten ben jij helemaal in je element, Vissen!

Gaat je lover voor een langere periode op reis? Geen zorgen! Deze vijf sterrenbeelden overleven hun long distance relatie.

Beeld: pexels