Lifestyle

Het is bewezen: je sport beter samen met een vriendin

samen-sporten

Je voelt je niet zo lekker, het regent buiten of je bent te moe: een excuus om niet te sporten is zo gemaakt. Wil je volgende zomer écht een bikini body krijgen (want je weet, summer bodies are made in winter), bel dan een vriendin op, niet om te gaan lunchen, maar om samen te gaan sporten!

Motivatie

Een body à la Doutzen Kroes is iets waar we allemaal van dromen, maar laten we eerlijk zijn, het vergt toewijding! De motivatie om de sportschool te betreden ontbreekt vaak, en wie heeft er geen perfect excuus om Netflix te verkiezen boven een zweetsessie? Jezelf stimuleren om wekelijks te sporten, lijkt soms bijna uitdagender dan een wiskunde-examen. Zelfs de meest vastberaden zielen onder ons kunnen ontmoedigd raken door de gedachte aan vermoeide spieren en pittige workouts.

Onderzoek

Fantastisch nieuws: er is een geweldige oplossing voor dat sportmotivatie-dilemma! Het blijkt namelijk dat je niet in je eentje hoeft te zwoegen, want jouw bestie kan de ultieme motivator zijn. Een recent onderzoek, in opdracht van Virgin Active, onthult dat samen sporten met een vriendin aanzienlijk effectiever is dan solo sporten. Ze analyseerden de workout-gewoontes van 1000 vrouwen, waarbij de ene helft alleen sportte en de andere helft met een vriendin.

Calorieën verbranden

En wat ontdekten ze? Nou, vriendinnen die samen sporten verbranden niet alleen meer calorieën, maar trainen ook langer én bezoeken de sportschool vaker. Verbluffend, toch? Maar hier is het echt leuke gedeelte: 64% van de vrouwen die samen sporten, geeft aan dat ze meer hun best doen dan wanneer ze solo gaan. Nog indrukwekkender is dat 31% zegt dat hun vriendinnen de drijvende kracht zijn om in vorm te blijven. Wie kent dat gevoel niet? Als je hebt afgesproken om met een vriendin te sporten, ben je minder geneigd af te zeggen dan wanneer je in je eentje gaat.