Food

5x de lekkerste bananenbrood recepten

3. Bananenbrood met frambozen en maanzaad

♥ Wat heb je nodig?

4 rijpe bananen
2 eieren
50 gr Medjool dadels
1 tl bakpoeder
100 gr witte amandelen
100 gr havermeel
200 gr frambozen 
4 el maanzaad
snuf zout

cakeblik
bakpapier

♥ Aan het werk 

Verwarm de oven voor op 175 graden. Mix de dadels samen met de bananen en de eieren in je keukenmachine tot een glad mengsel. Maal de havermout en amandelen tot meel en voeg hieraan het maanzaad, een snuf zout en het bakpoeder toe. Giet het natte bananen mengsel bij het droge mengsel en meng dit goed door elkaar. Voeg nu de frambozen toe. Gebruik je frambozen uit de diepvries? Laat ze dan eerst even ontdooien en goed uitlekken. Roer dan je bananenbroodmengsel voorzichtig nog even door. Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet het mengsel erin.

Bak je bananenbrood in zo’n 40-45 minuten af. Het bananenbrood is klaar wanneer je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon weer uitkomt. Laat het bananenbrood even afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt!

via GIPHY