Over Girlscene

Informatie

Welkom! Dé plek waar je dagelijks op de hoogte wordt gehouden van fashion, beauty, lifestyle en celebs. Voor de laatste en meest betaalbare modetrends, de slimste beauty- en interieurtips, de lekkerste recepten en alle celebrity gossip (en natuurlijk heel veel meer), ben je hier op het juiste adres. 

Meld je snel aan als member om gezellig mee te kletsen onder de artikelen en op ons forum. Weet jij bijvoorbeeld de ultieme winged eyeliner tip? Of hét adresje om goedkoop te shoppen? Deel dit dan met de andere Girlscene-members, want wie weet hebben zij ook wel een tip voor jou! En als je dan toch bezig bent, waarom begin je dan niet meteen met bloggen? Heb je hier toch allemaal geen behoefte aan, dan kun je natuurlijk ook gewoon lekker rondsurfen op de website, er is namelijk genoeg te zien en te lezen. Zoals de video’s op ons YouTube-kanaal, van tags tot recepten, DIY’s, vlogs en beauty tutorials. Vergeet vooral ook niet je mening onder de artikelen, op ons YouTube-kanaal en in het forum achter te laten.

Veel plezier girls, be inspired!


Girlscene.nl is de grootste online community voor meiden van Nederland (en een deel van België, met ongeveer 10 procent Belgische bezoekers). Girlscene is een website voor meiden en jonge vrouwen van gemiddeld 14 t/m 30 jaar, die hen dagelijks op de hoogte houdt van alles omtrent fashion, beauty & lifestyle.

Girlscene.nl heeft maandelijks ruim 2.000.000 unieke bezoekers en meer dan 5 miljoen pageviews; de site telt ruim 150.000 leden die vrijwel dagelijks de site bezoeken.

Het verhaal…

In 2002 begon Monique van Loon op veertienjarige leeftijd de website Divided.nl. Een plek op internet voor jonge meiden, zo tussen de 14 en 24 jaar, waar zij alles konden lezen over Fashion, Beauty & Lifestyle. Een initiatief dat ontstond uit de schaarste in meidenwebsites. Ze waren er wel, maar vaak Engelstalig of gemaakt door een groep volwassenen. Er bestond in Nederland nog geen enkele meidensite die door iemand uit de desbetreffende doelgroep was gemaakt. Dus voilà, daar was de perfecte reden om er één te starten.

Na een halfjaar van opstarten begon de site eindelijk succesvol te worden. Kranten, tijdschriften, radio & tv raakten steeds meer geïnteresseerd in de site en ‘het meisje erachter’. In augustus 2005 besloot Monique dat het tijd werd voor een restyling. Door een aantal problemen met het domein besliste ze dat ook de naam werd veranderd. 24 augustus was Minettes.nl (Frans voor ‘modepopjes’ een feit).

En toen ging het alleen maar bergopwaarts met de website. Steeds meer en meer bezoekers, meer media-aandacht, meer adverteerders. Anno 2006 had de site zo’n 9000 visits en 500.000 hits per dag. Dat betekende niet alleen een hoop bekendheid, maar vooral héél hard werken. Een paar uur per dag was Monique zeker bezig met nieuwe updates, mailtjes beantwoorden en berichtjes terugschrijven. Een hoop werk, maar het gaf absoluut voldoening.

In 2006 werd Monique benaderd door internetbedrijf Yourscene; ze zien in Minettes.nl een potentiële nieuwe scene voor hun lifestyle portal. In januari 2007 wordt Minettes.nl overgenomen en in een geheel nieuw jasje gestoken, en het resultaat is Girlscene.nl.

Eind 2010 heeft Monique na acht jaar met plezier voor Girlscene te hebben gewerkt haar functie overgedragen aan Marjolein Schel. Zij heeft vervolgens na ruim een jaar het stokje overgedragen aan Danique Hoofwijk. Per 14 maart 2012 is zij als Bourgondische Limburgse aan de slag gegaan als hoofdredacteur van Girlscene.nl. In 2019 was het tijd voor nieuwe uitdagingen: Danique neemt na 7 jaar afscheid van de Girlscene-redactie, waardoor Roos Aalpoel de nieuwe hoofdredactrice werd van Girlscene.nl. Inmiddels heeft Roos ook weer afscheid genomen van haar tijd bij de leukste meiden community van Nederland. Ook voor haar werd het tijd om haar vleugels te spreiden, waardoor Elsemieke Wormhoudt sinds april 2020 aan het roer staat van Girlscene.nl. Eind 2021 is Girlscene overgenomen door online publisher Hi Label met als doel een nog grotere en actieve community te bouwen op het platform.

Contact

Hi Label
Theophile de Bockstraat 37-0
1058TX Amsterdam
project@hilabel.nl