Food

De 5 lekkerste cocktails om te serveren tijdens Pasen

cocktails tijdens pasen

Tijdens de Paasdagen is er veel lekker eten en gezelligheid. En hoe leuk is het als je ook wat heerlijke cocktails kunt serveren tijdens de paasbrunch. Wij vertellen je de vijf lekkerste cocktails om te serveren tijdens Pasen.

1. Advocaat Martini

Ik denk dat iedereen het met ons eens is als we zeggen dat elke gelegenheid een stuk leuker wordt met een overheerlijke cocktail. Zo ook de Paasdagen die er weer aan komen. Enne, hoe leuk is het als je tijdens de Paasbrunch een heerlijke cocktail kan serveren? Deze cocktails zijn daarom het lekkerste om te serveren tijdens de Pasen. Om helemaal in de juiste sferen te komen hebben wij daarom de Advocaat Martini cocktail. Voor deze overheerlijke cocktail heb je een aantal ingrediënten nodig, maar de bereidingswijze is super easy, dus iedereen kan dit thuis maken.

Ingrediënten 

Deze ingrediënten zijn voor één persoon:

 • 30 ml wodka
 • 30 ml advocaat
 • 30 ml disaronno (amaretto)
 • Nootmuskaat of kaneelstokje voor de garnering

Aan de slag! 

Als eerste meng je de 30 ml advocaat, 30 ml wodka en 30 ml amaretto goed door elkaar. Voeg ook wat ijsblokjes toe om het glas wat kouder te maken. Schenk het vervolgens in een mooi martiniglas en voeg wat nootmuskaatrasp toe voor wat extra pit. Voor de garnering kan je kiezen voor een kaneelstokje en voilà! Je overheerlijke cocktail is klaar om te serveren voor de Paasdagen.

2. Mimosa

Mimosa is dé perfecte cocktail om jouw Pasen net wat meer op te vrolijken. Staat er een fancy paasbrunch voor de deur, maar ben je klaar met koffie en thee? Dan is deze kleurrijke cocktail perfect voor jou! Zo start je de Paasdagen alvast goed.

Ingrediënten

Deze ingrediënten zijn voor één persoon:

 • (alcoholvrije) Champagne of Cava
 • 5 ml Cointreau of een scheutje rode limonade voor een 0.0 Mimosa
 • Jus d’orange

Aan de slag! 

Als je alle ingrediënten in huis hebt gehaald, begin je met een laagje gekoelde jus d’orange. Vul het glas bij met gekoelde champagne en roer er voorzichtig doorheen. Als laatste voeg je een klein scheutje Cointreau toe. De cocktail is ready en je kan hem serveren aan al je vrienden en familie bij binnenkomst. Cheers!

3. Perzik Bellini

Deze Perzik Bellini cocktail brengt door zijn leuke kleurtje en bubbels een goede sfeer op tafel. Het is dus het perfecte drankje voor een overheerlijke paasbrunch met al je vrienden en familie. Het drankje is naast de kleur ook nog eens mega lekker en heeft een frisse en zoete smaak.

Ingrediënten

Deze ingrediënten zijn voor vier personen:

 • 1 fles champagne of prosecco
 • 4 perziken

Aan de slag! 

Het eerste wat je doet voor deze overheerlijke cocktail, is het ontvellen, ontpitten en het pureren van vier perziken. Je koelt dit mengsel tien minuten lang in de vriezer. Gebruik vervolgens een champagneglas om de Bellini’s in te serveren. Je haalt het mengsel uit de vriezer en schept in elk glas twee eetlepels van de gekoelde puree. Voor de laatste stap vul je het glas met champagne of prosecco aan. Enjoy!

4. Nojito

Komt er tijdens de Paasdagen een vriend of familielid langs, die liever geen alcohol drinkt. No problem! Om iedereen in de feeststemming te brengen, kun je ook een alcoholvrije mojito maken. De Nojito is perfect voor je dierbaren die liever geen alcohol drinken en het drankje is ook nog eens mega lekker.

Ingrediënten

Deze ingrediënten zijn voor één groot glas:

 • 75 ml Lyre’s White Cane
 • 30 ml vers limoensap
 • 15 ml witte suikersiroop
 • 8 – 10 muntblaadjes
 • 2 schijfjes limoen
 • 30 ml sodawater

Aan de slag! 

Heb je alle boodschappen in huis? Dan kunnen we beginnen! Pak een groot glas en vul deze tot de rand met ijsblokjes. Voeg als eerste 75 ml Lyre’s White Cane, 30 ml limoensap en 15 ml witte suikersiroop toe. Daarna voeg je de muntblaadjes en schijfjes limoen toe. Top het glas af met sodawater en mix het allemaal goed door elkaar heen. Voor de garnering kan je een paar muntblaadjes op de bovenkant van het glas leggen. Je cocktail is klaar en het zal je gasten dol enthousiast maken.

Lees ook: 
Happy Easter! Dít zijn 7 viral TikTok recepten voor Pasen

5. Liquid Easter

De laatste in het rijtje van cocktails die heerlijk zijn om te serveren tijdens Pasen, is de Liquid Easter. Heb je te veel chocolade paaseitjes ingekocht of misschien al gegeten? Dan is dit recept zeker iets voor jou! De Liquid Easter, is een mix van karamel likeur, chocolade en Licor 43. Het geheime ingrediënt zijn paaseieren. Klinkt heerlijk! Wij vertellen je stap voor stap hoe je deze heerlijke cocktail zelf kunt maken.

Ingrediënten

 • 30 ml licor 43
 • 40 ml Spaanse brandy
 • 15 ml karamel likeur
 • IJsblokjes
 • Chocoladesaus en geraspte donkere chocolade voor de garnering

Aan de slag! 

We beginnen met het maken van de chocoladesaus. Hiervoor smelt je een handje paaseitjes in een pannetje of au bain-marie. Vervolgens meng je 30 ml licor 43, 40 ml Spaanse brandy en 15 ml karamel likeur. Als je deze stappen allemaal hebt uitgevoerd, kan je het drankje in een mooi cocktail glas schenken en later giet je de chocoladesaus eroverheen. Garneer het glas met halve paaseitjes op de top. Hoe leuk is dat en perfect voor de paassferen!

Beeld: Pinterest