Lifestyle

Last van uitstelgedrag? Deze dingen kun je nu ein-de-lijk doen

We moeten allemaal zoveel mogelijk binnen blijven, dat is het advies dat we hebben gekregen. Het is dan ook verstandig om je hieraan te houden en niet eigenwijs te zijn, zodat we er met z’n allen voor kunnen zorgen dat het coronavirus niet nóg verder verspreid wordt. De eerste dag binnen zijn is misschien leuk, maar op een gegeven moment gaat dit vervelen. Gelukkig zijn er nog genoeg dingen die jij al een tijdje uitstelt, en is dit hét moment om al deze dingen toch even te doen.

Kleding uitzoeken
Wij vrouwen gooien liever geen kleding weg. Ook als we bepaalde kleding niet dragen, blijven ze meestal in de kast hangen. Zonde, want je kunt deze kleding ook een tweede leven gunnen. De komende weken heb je de tijd om eens even uit te zoeken welke kleding je eigenlijk wel weg kunt doen. Deze kleding kun je dan uiteindelijk ook verkopen. Je hebt dan niet alleen je kledingkast opgeruimd, maar je hebt er ook weer een zakcentje bij.

Kasten opruimen
Naast dat je kledingkast waarschijnlijk overvol zit, is de kans groot dat ook andere kasten uitpuilen. Ben jij het type dat veel te veel bewaard? Dan kun je je tijd goed besteden door alle kasten leeg te ruimen. Haal de kasten leeg, gooi weg wat je echt niet meer gebruikt, maak de kast grondig schoon en pak alle overgebleven spullen er vervolgens weer in. Kost wat tijd – die je nu hebt, dus dat moet geen probleem zijn -, maar uiteindelijk zul je er heel erg blij mee zijn.
Grote schoonmaak
Tijd voor de grote schoonmaak. Normaal begint de grote voorjaarsschoonmaak pas later, maar waarom zou je er niet nu mee beginnen? Maak alle hoekjes van het huis (of alleen je slaapkamer) grondig schoon en zorg ervoor dat er geen plekje wordt overgeslagen. Als het over een tijdje lekker weer is, en we weer naar buiten mogen, dan hoef je je tijd in ieder geval niet meer te verspillen aan het schoonmaken van je huis.

Huiswerk maken / leren
Dat je een paar weken niet naar school kunt, hoeft niet te betekenen dat je helemaal niets meer voor school kunt doen. Probeer alvast een beetje vooruit te werken, of beter nog: probeer al het huiswerk te doen wat je normaal gesproken had moeten doen, om geen vertraging op te lopen. Als de schooldeuren weer opengaan ben jij dan in ieder geval bij. 

Telefoon / laptop opschonen
Je ergert je al weken kapot aan de hoeveelheid mails op je telefoon en aan alle bestanden die je op je bureaublad van je laptop hebt staan. Maar opruimen? Daar heb je geen tijd voor gemaakt. Daarom is het nu de hoogste tijd om dit wel te doen. Verwijder al die duizenden onzinnige mailtjes, maak mapjes op je computer en zorg ervoor dat je weer genoeg geheugen vrijmaakt op je telefoon en laptop. Wát zul je hier achteraf blij mee zijn.

Beeld: iStock