Lifestyle

Dit zijn de meest voorkomende studieontwijkende dingen om te doen

Huiswerk maken is niet echt een feestje, en daarom probeer jij er alles aan te doen om vooral niet met school bezig te zijn. Niet heel handig, want eigenlijk moet je echt wel even hard aan het werk om al je huiswerk af te krijgen, maar er zijn nou eenmaal leukere dingen om te doen. Als jij snel afgeleid bent, dan zul jij je hoe dan ook in de volgende dingen herkennen. Dit zijn namelijk de meest voorkomend studie afwijkende dingen om te doen.

Door social media scrollen
Je weet dat het verstandig is om je telefoon uit je zicht te leggen, maar waar je ‘m ook neerlegt: op een gegeven moment heb jij je telefoon toch wel weer in je hand. Het is natuurlijk veel interessanter om urenlang door Instagram te scrollen, of profielen van mensen te bekijken op Facebook. En op een of andere manier is dit ook hét moment om allerlei gesprekken te beginnen op WhatsApp.

Kasten opruimen
Opruimen is net als huiswerk maken niet je favo bezigheid, maar toch verkies je dit wel boven het maken van je huiswerk. Terwijl jij net je boeken open hebt geslagen, bedenk je je dat je kast een zooitje is en je deze even op moet ruimen. Je past al je kleding aan, zoekt al je kleding uit en legt alles weer netjes op stapeltjes. En voor je het weet zijn er alweer twee uren voorbij. Oeps…

Filmpjes kijken
Op je laptop die je gebruikt voor je huiswerk kun je ook heel veel andere dingen doen. Je hebt dus al toegang tot social media als Instagram en Facebook, maar je kunt ook naar YouTube, Netflix en Videoland bijvoorbeeld. Tijd voor een serietje of een complete middag aan YouTube video’s. 

Eten pakken
Veel mensen gaan op zoek naar eten wanneer ze zich vervelen. Dus als jij je verveelt als je voor school bezig bent, dan duik je graag de koelkast in. Je checkt naast de koelkast ook alle voorraadkasten. En als je je eten dan eenmaal op hebt, dan duik je weer in diezelfde kasten om op zoek te gaan naar iets nieuws om te eten. 

Tekenen
In plaats van dat je je bezighoudt met de dingen die je echt op moet schrijven voor school, kras jij je hele schrift vol met allerlei doodles. Na een tijdje zie je overal waar je kijkt kleine tekeningetjes staan en heb je eigenlijk helemaal niks nuttigs gedaan voor school. Maar hey, je schrift ziet er nu wel een stuk leuker uit.
Beeld: iStock

Must reads 👀