Lifestyle

Happy new room: met deze tips geef je jouw slaapkamer een geslaagde make-over

Twenty-twenty it is! Een nieuw jaar is hét perfecte moment om jouw kamer eens even flink onder handen te nemen. Een likje verf hier en een nieuwe vloer daar: ga helemaal los. Om jou een eindje op weg te helpen geeft Girlscene tips zodat de make-over alleen maar kan slagen. Laat je inspireren en ga aan de slag.

Tip 1: Pinterest is the key

Weet je nog niet zo goed wat je wil? Neem dan een kijkje op Pinterest. Maak een board aan en ‘pin‘ elke slaapkamer die jou wel aanspreekt. Achteraf bekijk je jouw board en weet je precies welke stijl jij leuk vindt: jouw moodboard is af. Houd het moodboard de hele tijd bij de hand, zo weet je precies wat past en wat niet. Vooral bij jouw zoektocht naar woondecoratie heb je dit moodboard hard nodig.

Tip 2: muur pimpen

Ga jij voor behang, verf, plakhout of totaal iets anders? Het maakt allemaal niet uit, zolang je jouw make-over maar start met het pimpen van je muur. Haal al je meubels uit je kamer en plak dingen die niet vies mogen worden af. Even langs de bouwmarkt en kliederen maar!

Muur betonlook

Tip 3: vloer leggen

Na het pimpen van je muur, is het tijd voor de vloer. Je meubels zijn immers toch al de kamer uit. Uit jouw moodboard is gebleken welke kleur en soort jij helemaal top vindt. Tip van Girlscene: ga voor een PVC vloer. Deze zijn supermakkelijk te leggen, goedkoop en verkrijgbaar in vrijwel elke kleur. Top, toch? Een vloer leggen kan een lastig karweitje zijn, wees dus vooral niet bang om hulp te vragen.  

Tip 4: hoofdbord

Essentieel in een slaapkamer: het bed. Dit wordt de eyecatcher van je nieuwe kamer, zorg dus dat ‘ie opvalt. Dit kan je doen door zelf een prachtig hoofdbord te maken. Kies een bed zonder frame en laat je creativiteit de vrije loop. Ga aan de slag met plakhout, behang, washi-tape of gewoon verf. Tip: maak het hoofdbord niet direct op je muur, maar op hout of kunststof. Zo kan je het makkelijk vervangen als je iets anders wil.

Maak een hoofdbord

Tip 5: verlichting

Superbelangrijk: licht in je kamer. Kijk welke lamp perfect bij je moodboard past en rij langs de winkel. Een lamp is niet alleen handig, maar doet ook enorm veel voor je interieur. Kies een mooie lamp voor aan het plafond en eentje voor op je nachtkastje. Nog steeds te weinig licht? Een lichtslinger is ook een optie. Draai in jouw lampen altijd ledlampen, zo maak jij de meest energie-efficiënte keuze. Goed bezig.

Tip 6: weg met die kledingkast

Een kledingkast is natuurlijk handig om je kleding in op te bergen, maar neemt wel enorm veel ruimte in. Ga daarom voor een kledingrek en commode met lades. Zo oogt de ruimte ineens veel groter. Daarnaast gelden de items op het kledingrek ook als woonaccessoire: speel met kleuren en stoffen en creëer zo je eigen woondecoratie.

Tip 7: pimp je oude meubels

Wil jij liever niet allemaal nieuwe meubels kopen? Ga dan aan de slag met je oude meubels. Geef dat oude bureau een likje verf, je stoel een nieuw stofje en gebruik plakfolie om je kast als nieuw te maken. Bekijk je moodboard, doorzoek Pinterest en ga aan de slag.

Tip 8: planten en andere woondecoratie

Planten staan niet alleen prachtig in je kamer, ze zijn ook nog eens erg goed voor je. Ben je bang dat planten het niet overleven bij jou? Deze planten zijn geschikt voor mensen zoals jij. Ga opzoek naar een leuke pot, vaas of mand en scoor een leuke gieter: prachtig. Struin voor de overige woondecoratie alle woonwinkels af met je moodboard bij de hand. Beeldjes, spiegels, lijstjes en kaarsen: alles kan en mag. Voor welke woondecoratie jij moet gaan, is echt een kwestie van smaak. Leuke styling-tip: Spijker plankjes op de muur en zet hier de mooiste accessoires op of maak een fotomuur door verschillende lijstjes op verschillende hoogtes op te hangen. 

Groen slaapkamerinterieur

Bron: makeover.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀