Lifestyle

Deze 7 kamerplanten zijn geschikt voor alle mensen bij wie planten dood gaan

Planten zorgen niet alleen voor meer zuurstof in je kamer, maar staan ook nog eens hartstikke tof in je interieur. Maar hoe kan het dat jouw planten dood gaan, terwijl jij nog zo je best doet om ze in leven te houden? Girlscene heeft zeven kamerplanten voor je op een rij gezet die zelfs jij onmogelijk dood kunt laten gaan.

1. Aloë Vera
Laten we maar gelijk beginnen met de Aloë Vera-plant. Gaan alle planetn dodod? No worries, deze is gemakkelijk in leven te houden en staat ook nog eens kek in je vensterbank. Een Aloë Vera-plant heeft weinig water nodig, in de zomer maximaal eens per week. In de winter gaat de Aloë Vera in winterslaap en is er soms maar eens in de maand water nodig. Naast dat het een mooie plant is heeft de gel uit de plant een kalmerende werking op bijvoorbeeld wondjes. Handig!

2. Pannenkoekenplant 
Ben jij niet zo op de hoogte van verzorging kamerplanten? De pannenkoekenplant, ook wel de Pilea Peperomioides, heeft geen direct zonlicht nodig en af en toe (lees: een keer per maand) water nodig. Perfect voor iemand zoals jij, die regelmatig vergeet om een plant water te geven. Geen ramp als je 'm een keer vergeet, maar laat hem geen maanden droog staan.

3. Yucca
Als je de Yucca in huis haalt, geef je je kamer gelijk een tropische upgrade. De yucca lijkt namelijk wel een beetje op een palmboom en wordt dan ook wel de palmlelie genoemd. De plant ziet er niet alleen tropisch uit, maar heeft daardoor ook nog eens weinig water nodig. Deze plant heeft pas water nodig als de grond droog aanvoelt.

4. Drakenbloed boom
De Drakenbloedboom (Dracaena Bicolor) lijkt een beetje op de Yucca, maar is iets smaller. Mocht je de Yucca dus iets te lomp vinden in je kleine studentenkamer, dan is deze perfect. Ook deze plant heeft maar af en toe wat water nodig, wanneer 'ie wat droog aanvoelt.

Gaan bovenstaande planten dood? Er is nog hoop...

kamerplant verzorgen planten dood

5. Philodendron
De Philodendron heeft verschillende varianten en is dus echt makkelijk in verzorging. Kamerplanten zoals deze zijn gevoelig voor te veel water, dus perfect voor iemand die planten vergeet water te geven. Je mag de plant pas water geven als je merkt dat de grond droog begint te worden. Appeltje eitje dus.

6. Cactus
Heb jij moeite om bovenstaande planten in leven te houden en gaan alle plante dood? Dan ben jij klaar voor de cactus. De meeste cactussen zijn namelijk enorm easy in onderhoud. Ze hebben nauwelijks water nodig, kunnen lang zonder en het maakt ook nog eens niet uit waar je ze neerzet. Daarnaast staan ze ook nog eens hartstikke leuk in je kamer. Wel oppassen dat je ze op een plek zet waar je niet elke dag tegen de stekels aanloopt.

7. Nepplant
Gaat bij jou zelfs een cactus dood? Heb jij eigenlijk de hoop al opgegeven, maar wil je toch heel graag een plant? Dan ben jij klaar voor de nepplant. Tegenwoordig zijn er superveel nepplanten die 'echt' lijken en scoor je ze voor een prikkie bij Primark of IKEA. Wedden dat niemand door heeft dat ze nep zijn? En jij hoeft geen godsvermogen meer uit te geven aan nieuwe planten ;-).

Beeld: Unsplash

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook