Fashion

Kleding verkopen? Met deze verkooptips krijg je zoveel mogelijk geld voor je oude kleding

Heb jij ook nooit genoeg kleren? Stiekem zijn we allemaal verslaafd aan shoppen, maar dit betekent ook een overvolle klerenkast. Heb je je garderobe onlangs uitgezocht en wil je je afgedankte broeken en topjes weggooien? Stop. Je kunt het natuurlijk ook verkopen. Dankzij deze tips houd je er waarschijnlijk een leuk bedrag aan over en daar kun je mooi weer nieuwe items van shoppen (of gewoon op je spaarrekening zetten natuurlijk) ;-). 

Wanneer je net als wij last hebt van een overvolle klerenkast is verkopen een goede optie, maar hoe kun je dit het beste doen? Wij geven je de beste tips & tricks.

1. Marktplaats
Waarschijnlijk ken je deze verkoopsite wel. Je kunt op Marktplaats van alles en nog wat verkopen, dus ook jouw oude kleding. Maak goede foto’s en omschrijf je product zodat potentiële kopers niet wegklikken. Lees hier de meest hilarische gesprekken op Marktplaats. 

2. Verkoop apps
Tegenwoordig zijn er veel meer apps om je kleding te verkopen. Op Marktplaats staan zoveel producten dat je het overzicht kwijtraakt. Gelukkig zijn er meer apps, speciaal gemaakt om je kleding te verkopen zoals: United Wardrobe en Vinted. Upload je producten met foto’s en klaar is kees. Lees hieronder hoe jet het beste foto’s kunt maken, om zo snel mogelijk je product te verkopen.

3. Facebook
Op Facebook zijn er ook verschillende verkoop-pagina’s waarop je je kleding aan kunt bieden. Voor zo’n pagina of groep moet je toegelaten worden, waarna je jouw kleding kunt posten. Je kunt je prijzen helemaal zelf bepalen. 

View post on Instagram
 

4. Goede foto’s
Misschien wel de belangrijkste tip van allemaal: maak goede foto’s. Maak foto’s van het product zelf en vergeet niet de ‘aanfoto’s’, dit zijn foto’s waarop je de kleding draagt. Daaarnaast is het belangrijk dat de foto’s van goede kwaliteit zijn en probeer ze te maken bij daglicht.

5. Goede beschrijving
Probeer je product zo goed mogelijk te omschrijven zodat de koper een duidelijk beeld krijgt van jouw item. Omschrijf de staat van het product, de maat, het merk en waarom je het weg doet. 

6. Wees eerlijk
Als je je producten wilt verkopen moet je natuurlijk betrouwbaar overkomen. Vaak werken verkoop apps en sites met reviews, dus kunnen kopers zien hoe jij beoordeeld bent. Als het product dat je wilt verkopen dus een vlek heeft, beschrijf het dan niet alsof het in nieuwe staat is. 

7. Bekijk ‘gezocht’ advertenties
Soms worden er ook advertenties geplaatst, bijvoorbeeld op Facebook, door mensen die een bepaald kledingstuk of ander item zoeken. Wanneer je denkt dat jouw product hier bij past kun je hier op reageren, om zo jouw verkoopkansen te vergroten. 

8. Denk na over de prijs
Houd je prijzen zo laag mogelijk, hierdoor verkoop je jouw items sneller. Probeer een kledingstuk wat oorspronkelijk €20 kostte bijvoorbeeld niet voor dezelfde prijs te verkopen. 

9. Stuur je producten snel op
Stuur je producten snel op. Hierdoor krijg je waarschijnlijk een goede beoordeling van jouw koper, waardoor je in het vervolg nog meer kledingstukken gaat verkopen. Woohoo!

Wil je zelf ook leuke tweedehands items op de kop tikken? Kijk eens naar deze vintage winkels in Amsterdam. 

Beeld: iStock

Must reads 👀