Lifestyle

Met deze 6 eenvoudige tips & tricks maak jij de beste Insta-foto's

2

Of je nou fanatiek je Instagram-feed bijhoudt of niet, iedere foto die je plaatst moet natuurlijk wel Insta-waardig zijn. Misschien ben je een beetje klaar met je standaard poses en hotspots. Ook de redactie van Girlscene kent dit probleem. Girlscene's Laura was daarom dit weekend bij een workshop van een bekende influencer die zes tips en tricks gaf om de perfecte Instagramfoto te maken. En deze tips en tricks delen wij maar al te graag met onze lezeressen.

Pak je notitieblok er maar bij, want aan deze tips heb je super veel. En laten we het nog een stukje leuker maken, deze zes tips zijn super makkelijk op te volgen. Daar houden we van. Let's get started.
tips en tricks voor de beste Insta-foto
1. Let op de zon
Soms denk je dat de zon je een hele vrolijke en kleurrijke foto oplevert. Dit is vaak helemaal niet het geval. Ten eerste is in de zon kijken een hele zware klus waardoor je ogen gaan tranen en je een gezicht trekt alsof je mond vol met zure matten zit. Je kunt je vast inbeelden wat voor een eindresultaat dit oplevert. En ten tweede kan de zon zo fel zijn dat alle kleuren op de foto een beetje vlak worden. Zonde!

2. Schaam je niet
Misschien voel je je een beetje ongemakkelijk als je midden op straat of bij een leuke foto-hotspot staat te poseren. Er zijn natuurlijk altijd mensen die even komen koekeloeren. Iemand die model staat is natuurlijk altijd mega interessant. Laat ze maar lekker kijken en breng die model-skills in je naar boven.

3. Pas op voor schaduwen
Net als bij de zon moet je goed opletten waar de schaduw valt. Het is natuurlijk zonde als de foto te donker is en alleen je halve gezicht zichtbaar is. Ook is het geen aanzien als de schaduw van de fotograaf je foto verpest.
HAUWEI P smart 2019
4. Gebruik leuke gezichtsuitdrukkingen
De duckface is sowieso super 2015. En, hallo, we leven alweer in 2019. Tijd voor iets nieuws. Durf naast lachen ook eens gekke of grappige bekken te trekken. Wedden dat de likes binnenstromen.

5. Maak super veel foto's
En dan hebben we het niet over tien, twintig of dertig foto's, maar gerust over honderd. Jaja. Iedere keer net een andere pose, een iets ander gezicht, maak een sprong of zwaai met je armen. Als je super veel foto's maakt zit altijd die ene perfecte ertussen. Dus niet: pose-shot-pose-shot-pose-shot, maar: bewegende pose-shot-shot-shot-shot.

6. Geniet ervan
Als laatste maar zeker niet de minste: geniet ervan. Als jij regelmatig je Instagram uploadt en trouwe volgers hebt, heb je misschien soms het gevoel dat je wéér een nieuwe foto moet plaatsen. Maak vooral plezier en zie het als een toevoeging aan je verzameling gave herinneringen.

Het enige wat nog ontbreekt is natuurlijk een super goede telefoon waarmee je deze Insta-waardige foto's maakt. Met de HUAWEI P smart 2019, ook wel de influencer telefoon genoemd, maak jij ook influence-waardige shots. Deze smartphone heeft namelijk een dubbele camera en kiest voor ieder moment de beste instellingen uit als je een foto maakt. Op iedere foto springen de kleuren en vooral jij uit de foto. De influencer die de P smart 2019 ook gebruikt voor zijn te gekke Insta-feed is YouTuber Kalvijn. Super bedankt voor het delen van je tips en tricks! 
HUAWEI P smart 2019
Naast deze zes praktische tips vroegen we ook nog aan de bezoekers van de workshop wat zij belangrijk vinden aan een Insta-feed. Dit was hun top vijf:

​1. Instawaardige plekken
2. Mooie kleuren in de foto
3. Speling in de foto door diepteverschil
4. Een mooi perspectief
5. Selfies mag, máár niet te veel of als je nieuwe items wil showen

*Dit artikel is geschreven in samenwerking met Huawei

Beeld: iStock, Girlscene.nl

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

2 reacties

  • 5 maanden geleden lolpony

    cool

  • 6 maanden geleden loverget

    super handige tips thx

  1. 1