Lifestyle

Gym girls: met deze simpele hack ren je easy kilometers in de sportschool

hack kilometers rennen

Natuurlijk willen we allemaal graag fit en sportief zijn – het liefst zonder al te veel moeite te hoeven doen. Maar helaas werkt het niet zo! Het is belangrijk om jouw eigen manier te vinden om voldoende beweging te krijgen. Ben je iemand die het liefst op de loopband in de sportschool staat? Als je je grenzen wilt verleggen, dan is deze hack perfect voor jou. Zo ren je moeiteloos extra kilometers!

Motivatie en beweging

Met het opkomende mooie weer en de stralende ochtendzon krijgen velen weer de motivatie om uit bed te komen en in beweging te komen. Heb je de afgelopen weken al eens gedacht dat het tijd is om weer te gaan hardlopen of wandelen? Herkenbaar! Regelmatig sporten en bewegen biedt tal van voordelen voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Het vermindert het risico op ernstige aandoeningen zoals hartziekten, beroertes en diabetes type 2, terwijl het voor velen ook een uitlaatklep en bron van ontspanning kan zijn, ondanks de inspanning.

Met de recente Rotterdamse marathon nog vers in het geheugen, voelen velen de inspiratie weer opborrelen om aan hun conditie te werken. En laten we degenen niet vergeten die zich in beweging willen zetten om hun ideale zomerlichaam te bereiken, of dat nu buiten wandelend is of binnen in de sportschool om de hoek.

Lopen op de loopband

Een tijdje terug ging er een trend viraal op TikTok om in shape te blijven met behulp van de loopband: de 12/3/30-methode. Het idee is simpel: stel de loopband in op een helling van 12 en een snelheid van 3 mijl per uur (ongeveer 4,8 kilometer per uur) en houd dit 30 minuten vol. Deze methode is ideaal voor beginners, omdat het alle spiergroepen in het onderlichaam aanspreekt en je tegelijkertijd ontzettend veel calorieën verbrandt! Daarnaast is deze manier van trainen ook goed voor het opbouwen van je conditie. Dat is winnen!

Maar merk je dat het lastig is om gemotiveerd te blijven tijdens het rennen op de loopband in de sportschool? Soms lijkt het alsof je al een behoorlijk aantal kilometers hebt afgelegd, maar valt dat tegen en raak je gedemotiveerd en stop je voortijdig. Om jezelf te verbazen met de afstand die je daadwerkelijk hebt afgelegd op de loopband, is er een eenvoudige hack die je kunt toepassen.

Met deze hack ren je kilometers op de loopband

Deze hack is zelfs nog simpeler dan de 12/3/30-methode. Het enige wat je hoeft te doen is op de loopband stappen en het scherm bedekken met iets, zoals een hoodie of handdoek. En dan gewoon rennen! Door je niet te laten afleiden door de getallen en informatie op het scherm, zul je merken dat je veel verder komt dan je denkt. Ga gewoon door totdat je echt niet meer kunt. Op deze manier duw je jezelf tot het uiterste, zonder te worden beperkt door de informatie over hoe lang of hoeveel kilometers je al hebt afgelegd. Verleg die grenzen!

View post on Instagram
 

Kun je nog wat extra motivatie gebruiken? Misschien is het een goed idee om samen met een vriendin te gaan sporten! Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat je beter presteert wanneer je samen sport met een vriendin.

Beeld: pinterest