Health

TikTok-trend! Met de 12/3/30-methode ben jij deze zomer in shape

Redactie

Er is weer een trend gaande op TikTok die bijna te mooi is om waar te zijn, namelijk de 12/3/30-methode. Dit is een sportoefening waarbij je gaat zweten op de loopband. Er staan al duizende video’s online, want deze methode schijnt dus echt goed te werken. Als je vandaag begint, ben je gegarandeerd in shape deze zomer!

12/3/30-methode om voor de zomer in shape te komen

Het is best easy: ga op de loopband staan en stel deze in op een helling van 12. De snelheid zet je op 3 mijl per uur (dat staat gelijk aan ongeveer 4,8 kilometer per uur). Dit moet je 30 minuten volhouden. Dus ladies, even flink de pas erin voor 30 minuten and that’s all!

Voordelen aan deze trend

Ben jij een beginnende sporter? Dan is deze training goed voor je hele onderlichaam. Je zet namelijk alle spiergroepen aan het werk, zoals je hamstrings, bilspieren, quads en kuiten en je verbrandt er honderden calorieën mee! Alsof dit nog niet genoeg is, is het ook nog eens goed voor je conditie. Win-win-win!

Het leidt tot gewichtsverlies

Wil jij graag wat kilo’s eraf trainen? Kijk dan eens of deze methode bij jou past. Ieder lichaam is anders, dus het effect van een training kan ook een ander resultaat geven op jouw lichaam. Ook is het belangrijk dat je voldoende slaapt en gezond eet. Maar het zou zeker kunnen leiden tot gewichtsverlies! Een handige workout om mee te nemen in je huidige routine, dus.

Wat zijn de risico’s?

Nogmaals: de training is niet voor iedereen weggelegd. Mocht jij bijvoorbeeld snel last krijgen van je onderrug en knieën, dan is het belangijk dat je extra aandacht geeft aan je houding. Is deze workout te zwaar voor je? Je kunt altijd op een wat lagere helling beginnen. Het is juist goed om een workout steeds op te bouwen, dan zie gelijk wat jouw lichaam aankan. Onthoud wel: na deze oefening zijn je benen totaal uitgeput. Doe daarna goede rek- en strek-oefeningen.

Veel succes in de gym!

 

Must reads 👀