Lifestyle

Weg ermee? Zo doe je gemakkelijk spullen weg

Gemakkelijk-spullen-weg

Heb je ook zoveel spullen dat je kamer soms voelt als één groot rommeltje? Koop je elke maand nieuwe kleding en raak je soms het overzicht helemaal kwijt? No worries! We hebben allemaal wel eens dat we niet weten waar we moeten beginnen met opruimen. Gelukkig ben je hier op het juiste adres. Wij hebben namelijk een hele handige manier om je spullen op te ruimen en weer overzicht te krijgen in je kast en kamer. Let's get started!

Dit zijn 3 tips om spullen makkelijker weg te doen

Misschien herken je dit wel: je loopt in de stad en ziet een superschattig shirtje in de etalage van je favoriete winkel hangen. Je bedenkt je geen moment en koopt het meteen – want duh tuurlijk heb je die nodig. Of je scrolt door Instagram en ziet influencers die de nieuwste gadgets of beautyproducten promoten. Voor je het weet, heb je het zelf ook besteld!

Het is zo verleidelijk om steeds weer nieuwe dingen te kopen, vooral als je om je heen ziet dat iedereen dat ook doet. Maar wat gebeurt er met al die spullen die je al had? De truien die je al jaren niet hebt gedragen, stapelen zich op in je kast. Die boeken die je eigenlijk nooit leest, nemen een hoop ruimte in – en je kamer was al niet zo groot. En die decoraties die ooit leuk en trending waren? Ze staan nu stof te vangen! Het lijkt wel alsof je kamer steeds kleiner wordt. Maar hoe kom je van die spullen af zonder dat je er spijt van krijgt?

1. Loslaten

Het begint allemaal met een beetje loslaten. Bedenk je hoeveel plezier je haalt uit die dingen die je al zo lang niet hebt gebruikt. Misschien herinner je je die ene trui niet eens meer totdat je hem tegenkomt onderin de kast. Of misschien heb je die decoraties voor je kamer gekocht omdat ze in de mode waren, maar geven ze je nu geen speciaal gevoel meer. Het is helemaal oké om spullen weg te doen waar je niet meer gelukkig van wordt.

2. Maak er iemand anders blij mee

Een fijne gedachte is dat jouw spullen misschien iemand anders heel blij kunnen maken. Die trui die jij nooit meer draagt, kan voor iemand anders de perfecte aanvulling zijn op hun garderobe. En die boeken die je niet leest? Misschien zijn ze precies wat iemand anders zoekt. Door je spullen weg te geven of te doneren, maak je niet alleen ruimte voor jezelf, maar maak je ook iemand anders blij!

3. Kleine stapjes

Dus, waarom niet gewoon beginnen? Kijk eens kritisch om je heen en bedenk welke items je echt niet meer gebruikt. Het hoeft niet allemaal in één keer. Zelfs kleine stapjes maken al een groot verschil. Je zult merken dat het heerlijk voelt om ruimte te creëren en dat je kamer ineens een stuk rustiger en overzichtelijker aanvoelt. Bovendien, met minder spullen om je heen, kun je ook meer genieten van de dingen die je echt waardeert. En zo is er ook weer meer ruimte in je kast girl!

Met dit formulier maak je spullen wegdoen nog makkelijker dan ooit tevoren

Vind je het nog steeds erg moeilijk om spullen en kleding weg te doen? Het maken van een goed plan is een must als je lekker gaat opruimen en een hoop dingen gaat wegdoen. Wil je het opruimen en wegdoen van spullen een stuk makkelijker maken? Gebruik dan een decluttering worksheet!

Een “decluttering worksheet” is een hulpmiddel dat je helpt bij het opruimen en organiseren van je spullen. Het is een soort werkblad of sjabloon dat je kunt invullen om gestructureerd en doelgericht aan de slag te gaan met het opruimen van je huis, kamer of werkplek. Het geeft je een duidelijk overzicht van wat je hebt, wat je niet meer nodig hebt en waar je mee kunt stoppen. Het maakt het opruimen minder stressvol en meer georganiseerd. Op TikTok en Instagram gebruiken al een hoop mensen zo’n sjabloon, het maakt het opruimen zelfs een beetje leuk. Nu jij nog!

View post on Instagram
 

Wist je dat je helemaal niet zo veel kleren nodig hebt? In deze drie stappen creëer je je perfecte capsule wardrobe.

Beeld: Clueless