Food

3x recepten met courgette die je wil proberen

Zoek je nog een fijn recept om te proberen? Hebben we voor je! Van een lekker pompoen recept tot deze makkelijke vegetarische recepten. Vandaag: recepten met courgette. 

Recepten met courgette #1 – Linguine met courgette, zalm en citroen
We tipten je al eerder recepten met zalm, nu is het tijd voor recepten met courgette. Maar wist je dat zalm en courgette heel goed samen kunnen? Deze fijne linguinepasta met courgette, zalm en citroen bijvoorbeeld. 

Dit heb je nodig
Voor 4 personen

♥ 300 gram linguine pasta
♥ 3 eetlepels olijfolie
♥ 1 teentje knoflook (geperst)
♥ 250 milliliter slagroom
♥ 1 citroen (rasp en sap) 
♥ 200 gram gerookte zalmsnippers
♥ 1 courgette (in dunne lange slierten) 
♥ 1 handje dille (fijngehakt)
♥ 75 gram rucola

Zo maak je dit recept met courgette
1. Zet een pan met water op het vuur en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Pers de knoflook of snij in kleine stukjes. Zet een grote koekenpan of hapjespan op het vuur, voeg wat olijfolie toe en doe de knoflook erbij. Voeg na een minuut de slagroom toe en kook vijf minuten op middelhoog vuur.
3. Rasp de citroenschil en pers de vrucht uit. Doe het sap en de rasp van de citroen bij de slagroom. Voeg wat zout en peper toe.
4. Snij de gerookte zalm in blokjes, de courgette in linten (met een dunschiller, bijvoorbeeld) en hak de dille fijn. Voeg dit allemaal toe aan de koekenpan en verwarm alles drie minuten samen.
5. Giet de pasta af en meng de pasta door de saus.
6. Serveer met een beetje rucola. Eet smakelijk!

Bron recept: Boodschappen.nl

Recepten met courgette #2 – Courgette quiche met geitenkaas​ 
We deelden laatst dit recept voor frikandellen quiche uit de AirFryer met je, maar dat kun je natuurlijk beter niet elke dag eten. Deze courgette quiche met geitenkaas is een stuk gezonder (en mega lekker).

Dit heb je nodig
Voor 4 personen 

♥ 2 courgettes
♥ 125 gram geitenkaas
♥ 6 plakjes bladerdeeg voor hartige taart (uit de diepvries)
♥ 5 eieren
♥ 250 ml room
♥ 1 klein blikje mais
♥ snuf tijm
♥ 1 eetlepel paneermeel
♥ peper en zout

Zo maak je dit recept met courgette 
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien.
2. Snij de twee courgettes in dunne plakjes met een mandoline of dunschiller.
3. Doe de eieren in een grote kom en voeg de room en de tijm toe. Breng op smaak met peper en zout en klop alles goed door.
4. Vet de quichevorm (24 cm Ø) in met boter en bekleed de vorm met de plakjes deeg. Zorg dat alles goed aan elkaar vastplakt! Doe daarna wat paneermeel over de bodem.
5. Leg de plakken courgette op de bodem, gevolgd door wat mais en blokjes geitenkaas. Giet het eiermengsel eroverheen en herhaal het proces totdat de ingrediënten op zijn en de quichevorm goed gevuld. 
6. Bak de quiche 60 minuten op 180 graden in de oven. Daarna kun je aan tafel! Tip: bewaar de rest van de quiche maximaal 3 dagen in de koelkast. Je kunt de quiche ook koud eten of later opwarmen.

Bron recept: leukerecepten.nl 

recepten met courgette

Recepten met courgette #3 – Cheesy courgettepizza
Van deze carpaccio pizza met bloemkoolbodem tot deze heerlijke pizza recepten. Als we ergens gek op zijn bij Girlscene, is het wel pizza. En wat is er leuker dan zelf pizza maken? Dit is het recept voor cheesy courgettepizza (inclusief zelfgemaakte bodem, maar je kunt natuurlijk ook een kant en klare bodem kopen in de supermarkt!)

Dit heb je nodig
Voor 1 courgettepizza 

♥ 1 courgette
♥.1 ei
♥ 80 gram geraspte kaas
♥ 125 mozzarella
♥ 3 el tomatenpuree 
♥ verse oregano
♥ peper en zout

Zo maak je dit recept met courgette
1. Zelf courgette pizzabodem maken Verwarm de oven voor op 200 graden, doe daarin ook de pizzasteen als je die hebt (een plaat waar je de pizza op kunt leggen). 2. Rasp de courgette en doe daarna in een zeef om goed uit te lekken. We willen namelijk zo min mogelijk vocht. Bestrooi met wat zout en laat 20 minuten uitlekken, waarna je het vocht er zelf nog wat uitduwt. 
3. Neem een grote kom en doe hierin het ei, de gemalen kaas en de geraspte courgette. Meng alles goed samen. Bestrijk de pizzasteen vervolgens met het mengsel tot een ronde pizzavorm. Doe 20 minuten in de oven op 200 graden.
3. Je zelfgemaakte courgette pizzabodem is klaar! Haal het voorzichtig uit de oven. 
4. Lees het recept vanaf deze stap als je een kant en klare courgettebodem hebt. Bestrijk de bodem met tomatenpuree. Snij de mozzarella in plakjes en leg op de pizza. Voeg eventueel andere groente toe of geitenkaas als je dat lekker vindt. 
5. Doe de pizza 10 minuten in de oven op 180 tot 200 graden. 
6. Serveer met wat verse oregano. 

Bron recept: libelle-lekker.be

 
Bron: Boodschappen.nl, leukerecepten.nl, libelle-lekker.beBeeld: iStock

Must reads 👀