Food

4 heerlijke pizza recepten die je moet proberen!

We hoeven niet uit te leggen dat pizza het lekkerste eten op aarde is. Pizza is de bom.com (dûh!). Maar er zijn nog veel meer manieren om te genieten van de heerlijke smaak van pizza, alleen niet op de traditionele manier. Daarom hebben wij speciaal voor al onze mede pizzalovers een aantal originele pizza ideeën onder elkaar gezet. Want wist je bijvoorbeeld dat je ook een pizzabagel kunt maken…?

Pizza Rolls
YOU NEED:
– Pizzadeeg (kant-en-klaar)
– Tomatensaus
– Oregano
– Pepperoni
– Mozzarella
– Geraspte kaas

TO DO:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden of kijk op de verpakking van het deeg voor de juiste bakmanier.
2. Rol het deeg uit en snijd het in driehoeken. Je kunt zelf bepalen hoe groot je deze maakt. Snijd vervolgens ook de mozzarella in plakjes zodat het gemakkelijk over de pizza te verdelen is.
3. Verdeel de tomatensaus over een driehoekje en beleg deze met oregano, mozzarella en peperoni. Verdeel hierna de kaas over de stukjes “pizza”. Herhaal dit voor alle driehoekjes.
4. Rol nu het deeg op, begin met het langere gedeelte en rol het langzaam naar binnen. Herhaal dit voor alle driehoekjes en bak ze voor ongeveer twintig minuten in de oven. Nu ben je klaar om aan te vallen!

Aardappelpizza
YOU NEED:
– Aardappelen
– Olijfolie
– Zeezout
– Tomatensaus
– Geraspte kaas

TO DO:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aardappels doormidden en verdeel ze over een bakplaat. Laat de aardappelen voor ongeveer 50 minuten bakken in de oven zodat ze goed zacht worden.
2. Haal ze uit de oven en laat even afkoelen. Wanneer ze afgekoeld zijn, haal dan de ‘vulling’ uit de aardappel zodat je enkel nog de schil overhoudt.
3. Smeer de binnenkant van de aardappel in met olijfolie en wat zeezout en laat nog voor ongeveer tien minuten in de oven bakken zodat ze knapperig worden. Laat ze hierna goed afkoelen.
4. Verdeel nu de saus over de aardappel en strooi de kaas eroverheen. Laat ze voor ongeveer een kwartier in de oven bakken totdat de kaas lekker gesmolten is. Nu heb je een originele pizza!

Pepperoni Pizza Quesadillas
YOU NEED:
– Wraps
– Mozzarella
– Pepperoni
– Tomatenpuree
– Geraspte kaas

TO DO:
1. Bak de pepperoni in de pan zodat het lekker knapperig wordt. Laat het hierna even uitlekken op een stukje keukenrol.
2. Verdeel de tomatenpuree over de wrap. Zorg dat je niet te veel pakt, hierdoor wordt de wrap namelijk nat.
3. Strooi een handje kaas over de wrap en verdeel de mozzarella en de pepperoni over de pizza, voeg eventueel nog extra toppings toe. Neem nu weer een handje kaas en strooi deze over de pizza. Plaats nu nog een wrap op de ‘pizza’.
4. Bak de pizza voor ongeveer vijf minuten aan elke kant in de pan totdat ze krokant zijn. Haal ze uit de pan en snijd ze in vier stukken. Je heerlijke pizza is klaar!

Pizzabagel
YOU NEED:
– Bagel
– Tomatensaus
– Geraspte kaas
– Toppings naar keuze
– Zout
– Peper
– Eieren

TO DO:
1. Snijd de bagel doormidden en verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Verdeel de tomatensaus over de bagel en beleg deze met alles wat jij lekker vindt zoals champignons, paprika of salami. Strooi hierna de kaas over de bagel.
3. Breek een ei in het midden van de bagel. Zorg er wel voor dat je bagel al op een bakplaat ligt, anders gaat dit lastig worden ;-).
4. Doe hetzelfde voor de andere kant van de bagel.
5. Bak de bagel voor ongeveer twintig minuten in de oven en houd het ei goed in de gaten. Houd jij van een zacht ei, haal hem dan iets eerder uit de oven.
6. Maak de bagel af met wat zout en peper. Super makkelijk, maar net even anders!

Maar… weet jij eigenlijk wel hoe je je pizza moet snijden? Want blijkbaar doen we het al onze hele leven fout! Hoe het wel moet lees je hier.

Meer lekkere pizza recepten? Bekijk dan snel één van deze kookboeken!