Food

7 makkelijke vegetarische recepten die binnen 20 minuten op tafel staan

Wil jij graag minder vlees gaan eten of ben je al jaren vegetarisch maar heb je even geen inspiratie meer? Dan zijn deze vegetarische recepten perfect voor jou. Erg handig: binnen twintig minuten staat jouw vega gerecht op tafel. Laat je inspireren en eet smakelijk alvast!

Vegetarische recepten: oosterse broccoli in ketjapsaus

Eén van de vegetarisch recepten voor alle vega’s die houden van de Aziatische keuken. Simpel én enorm lekker. Dat wordt smullen.

Ingrediënten voor vier personen:
♥ 700 gram broccoli
♥ 6 eieren
♥ 300 gram fijne mienestjes
♥ ½ pot roerbaksaus ketjap
♥ 50 gram ongezouten cashewnoten
♥ 100 milliliter water

Hoe maak je het?
1. Allereerst kook je de broccoli in vijf minuten gaar. Hierna zijn de eieren aan de beurt, kook deze in zeven minuten hard. Pak de mie erbij en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Tijd om de broccoli af te gieten. Verhit deze hierna in een pan met ketjapsaus en het water en laat vier minuten staan. Vergeet niet af en toe te roeren. 
3. Verdeel de mie over vier borden en schep hier de broccoli op. Leg hier gepelde halve eieren op en schenk de ketjapsaus erbij. Bestrooi met de noten en klaar is Kees.

Vegetarische recepten Oosterse broccoli in ketjapsaus

Vegetarische recepten: paddenstoelen pasta

Houd jij van pasta? Dan is dit vegetarische recept helemaal iets voor jou. Pasta met knoflook en paddenstoelen: Bijzonder, maar vooral erg lekker. Hier vind je nog meer vegetarische pastarecepten.

Ingrediënten voor vier personen:
♥ 300 gram tagliatelle
♥ 4 tenen knoflook
♥ 500 gram gemengde paddenstoelen
♥ 50 gram Parmezaan
♥ 4 volle eetlepels crème fraîche light

Hoe maak je het?
1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet deze hierna af. Vergeet niet een klein kopje met kookwater te bewaren: die heb je later nodig. Pel intussen de knoflook en snijd deze in dunne schijfjes.
2. Pak een koekenpan, giet hier een halve eetlepel olijfolie in en bak hier de knoflook in. Voeg één minuutje later ook de paddenstoelen toe. De grote mag je in stukken scheuren. Voeg wat zeezout en zwarte peper toe en bak dit alles in acht minuten goudbruin. Vergeet niet de paddenstoelen zo nu en dan om te scheppen.
3. Pak de afgegoten pasta erbij en meng dit met een scheutje kookwater door de paddenstoelen. Rasp de Parmezaan en roer het grootste gedeelte samen met de crème fraîche door het geheel. Schep de pasta op de borden en strooi het laatste beetje Parmezaan erover. Genieten.

Vegetarische recepten Paddenstoelen pasta

Vegetarische recepten: vega-quesadilla

Eén van de vegetarische recepten komt uit Mexico: de vega-quesadilla. Let wel op: dit gerecht scoort drie pepertjes. Lekker pittig dus. Tip: neem er een lekker glaasje citroenwater bij. Wist je dat dit water super goed voor je is? Waarom lees je hier.

Ingrediënten voor vier personen:
♥ 1 groene paprika
♥ 1 rode ui
♥ 15 gram verse koriander
♥ 400 gram black eyed bonen in blik
♥ 300 gram maïs in blik
♥ 150 gram dip tomato & jalapeño
♥ 180 gram vegaschnitzels
♥ 100 gram Cheddar Tophat 48+ kaas
♥ 125 gram crème fraîche
♥ 2 theelepels tabasco red peppersauce
♥ 8 gordita’s

Hoe maak je het?
1. Snijd het vruchtvlees van de paprika in kleine blokjes, snipper de ui en snijd de koriander fijn. Pak de blikjes maïs en bonen erbij en laat beide uitlekken. Meng nu de paprika met de bonen, de helft van de koriander, de ui en de tomatendip.
2. Pak de schnitzel erbij en snijd deze in dunne reepjes. Rasp hierna de cheddar en meng dit met de maïs, de rest van de koriander en de crème fraîche. Voeg hieraan naar smaak de tabasco toe. 
3. Het mengseltje dat je hierboven hebt gemaakt schep je samen met de schnitzelreepjes over de helft van de gordita en bedek je met de andere helft. Tada: dit is jouw quesadilla. Pak er een koekenpan bij en bak elke quesadilla 6 minuten op middelhoog vuur. Vergeet niet halverwege om te draaien. Terwijl je de volgende quasadilla bakt, houd je de andere warm door ze in aluminiumfolie te wikkelen. Serveer met de bonensalade. Eet smakelijk.

Vegetarische recepten Vega-quesadilla

Vegetarische recepten: vegetarische bami

Dit is een toppertje voor als je vega bent én enorm veel van bami houdt. Eenvoudig en lekker.

Ingrediënten voor vier personen:
♥ 1 zakje Maggi lekker laag in zout nasi & bami
♥ 250 gram mienestjes
♥ 4 eieren
​♥ 2 eetlepels zonnebloemolie
​♥ 1 teen knoflook
​♥ 1 wortel
​♥ 2 gele paprika’s
​♥ 2 eetlepels tomatenpuree
​♥ 1 eetlepel sojasaus
​♥ 200 gram gewassen spinazie
​♥ 1 bosui
​♥ 100 milliliter water

Hoe maak je het?
1. Maak de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking klaar en kook de eieren in zeven minuten hard. Pak ondertussen een koekenpan en verhit hierin de olie. Bak hierin de gesneden knoflook, wortel en paprika vier minuten op laag vuur. Hierna mag je de tomatenpuree en de sojasaus erdoor scheppen.
2. Tijd voor het zakje van Maggi: giet dit samen met het water bij de groenten en laat het 2 minuten smoren. Pel ondertussen de eieren en halveer deze.
3. Giet de mie af, laat uitlekken en schep het hierna door de groenten. Tijd voor de spinazie: schep deze in drie rondes door het geheel heen en voeg de gesneden schijfjes bosui toe. Laat dit een minuutje pruttelen.
4. Pak vier bordjes en schep de bami hierop. Garneer met de eieren. Héérlijk.

Vegetarische recepten Bami

Vegetarische recepten: vegetarische koolcurry met rookworst

Vegetarische gerechten kan je zo gek maken als je wil. Vandaar ook deze koolcurry met rookworst. Twee totaal verschillende werelden komen samen in dit heerlijk gerecht. Aan de slag.

Ingrediënten voor vier personen:
♥ 4 Valess vegetarische rookworsten (2 pakken)
♥ 2 eetlepels wokolie
♥ 2 uien
♥ 2 tenen knoflook
♥ 2 eetlepels Indiase kruidenpasta
♥ 400 gram gesneden spitskool
♥ 450 gram minikrieltjes
♥ 400 milliliter kokosmelk
♥ 15 gram koriander

Hoe maak je het?
1. Verwarm de rookworst volgens de verpakking. Verhit hierna de wokolie in een pan en fruit hierin een minuutje de knoflook en ui. Schep de currypasta erbij en bak het geheel twee minuutjes. Tijd voor de kool en mini-krieltjes: deze stop je ook in de pan en laat je nog eens twee minuten meebakken.
2. Pak een nieuwe pan en breng hierin de kokosmelk aan de kook. Draai het vuur direct laag en schep alles uit de oude pan hierbij. Stoof nu in tien minuten de kool en de krieltjes gaar.
3. Snijd de rookworst in plakjes en laat deze twee minuten met de curry meebakken. Schep het geheel in vier diepe borden en bestrooi met koriander. Yum.

Vegetarische recepten Koolcurry met rookworst

Vegetarische recepten: veggie dogs met atjar

Kan jij ook zo genieten van een broodje worst? Probeer dan eens deze vega variant. Eén van de makkelijkste vegetarische recepten die je kan vinden. Succes.

Ingrediënten voor vier personen:
♥ 8 vegetarische worstjes
♥ 340 gram Go-Tan ajar tjampoer
♥ 1 babyromainesla
♥ 4 witte puntjes
♥ 4 eetlepels ketchup
♥ 100 gram gebakken uitjes

Hoe maak je het?
1. Verwarm de worstjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Terwijl je de vega-worstjes verwarmt, laat je de atjar tjampoer uitlekken. Snijd hierna de onderkant van de krop sla en trek de bladeren los. Pak de witte puntjes en snijd deze aan de bovenkant in.
2. Verdeel de sla en atjar over de broodjes en leg hier de verwarmde worstjes op. Garneer met ketchup en gebakken uitjes. Dat wordt smullen.

Vegetarische recepten Veggie hotdogs met atjar

Vegetarische recepten: wokgroentepizza met vegashoarma

Pizza! Gelukkig zijn er ook zat vegetarische recepten waarmee je een heerlijke pizza kan maken. Zo ook deze. We love it. Ben jij ook een échte pizza lover? Dan zal je deze momenten vast en zeker herkennen.

Ingrediënten voor vier personen:
♥ 2 eetlepels zonnebloemolie
♥ 800 gram oosterse wokgroente
♥ 1 theelepel gemalen komijn
♥ 350 gram Veggie Chef shoarmareepjes
♥ 4 verse pizzabodems uit de koeling
♥ 1 teen knoflook
♥ 6 eetlepels yoghurt Griekse stijl
♥ 1 snufje peper

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 200ºC en verhit de olie in een wok. Bak hierin de wokgroente in zo’n vier minuten gaar en voeg hier de komijn en de peper aan toe. Laat dit nog een minuutje bakken.
2. Pak de pizzabodems erbij en beleg deze met de groente en de shoarmareepjes. Stop de bedekte pizzabodems in de voorverwarmde oven en bak ze in tien minuten goudbruin en knapperig. Terwijl dit staat te bakken pers je de knoflook uit boven de yoghurt. Meng dit geheel goed. 
3. Haal de pizza’s uit de oven en leg ze op een bord. Snijd in stukken, schep de knoflookyoghurt erop en bestrooi met een beetje komijn. Super.

Vegetarische recepten Wokgroentepizza met vegashoarma

Bron: 24kitchen.nl, jumbo.com, ah.nl | Beeld: iStock