Health

4 voordelen van citroenwater drinken die jij nog niet wist

Citroenwater klinkt ons wel bekend in de oren. Sommige mensen zweren erbij in de ochtend een glas te drinken om hun stofwisseling op gang te brengen, anderen vinden het simpelweg gewoon lekker. Misschien wist je het al lang, maar citroenwater is dus hartstikke gezond. Citroen zit boordevol vitamine C en helpt de huid tegen meerdere kwaaltjes. Dit zijn de vier voordelen van het drinken van citroenwater.

Een groot glas koud citroenwater is een heerlijke verfrissing en dorstlesser. Toch in the mood voor iets warms? Een kop citroenthee met gember doet het ook super goed. Maak jij je zorgen om je tanden als je iedere dag een citroenwatertje naar binnen slokt? Gebruik een rietje, want zo beschadig je geen tandglazuur. Citroenen hebben super veel belangrijke stoffen en vallen onder de categorie superfood. Denk aan vitamine C, vitamine B, vezels, kalium, koper, ijzer, magnesium en kalk. Hieronder delen we de vier voordelen van citroenwater. 
citroen water gezond1. Frisse adem
Onze mond is de grootste bron van bacteriën en die zorgen voor een onaangename lucht uit je mond. Citroenen hebben een vernietigend effect op bacteriën en dus perfect als middeltje tegen een stinkadem. Dus sla een netje citroenen in voor die volgende date, je weet maar nooit.

2. Beschermt je huid
Vitamine C heeft een ontstekingsremmende werking en kan helpen tegen puistjes en onzuiverheden. Ook helpt het bij de opbouw van collageen. Collageen vinden we in onze botten, huid en spieren en geeft je elasticiteit, kracht en weert dode huidcellen af. Een huid vol collageen voelt super stevig en glad aan. Gezond dus!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by COSMOPOLITAN Germany (@cosmopolitan_de) on

3. Ontgiften
Het drinken van warm water met citroen ontgift je lichaam, omdat je zo vaak naar de wc moet. Wij denken dat je dit effect ook best bereikt met het drinken van voldoende water. Met dit handige trucje hou je bij hoeveel water je moet drinken op een dag. De antioxidanten in een citroen zorgen er wel weer voor dat je lever beter functioneert. Met de ontgiftende werking ondersteunen de antioxidanten de nieren, lever, darmen en de galblaas. Deze organen zorgen ervoor dat de afvalstoffen uit ons lichaam verdwijnen. 

4. Spijsvertering
Een glas lauwwarm water met citroen, ongeveer een citroen per liter water, bevordert de spijsvertering. Je eten wordt iets sneller verteerd omdat citroenzuur het maagzuur versterkt. Citroenwater schijnt ook te helpen tegen een opgeblazen gevoel, obstipatie en versterkt je immuunsysteem. Kijk wel uit dat je niet te veel citroenwater drinkt. Als je al last hebt van maagzuur, maak je dit alleen maar erger. 

Hoe maak je citroenwater?
Simpel: vul een grote kan met water en voeg schijfjes citroen toe. Wat ook lekker is zijn verse muntbladeren. Citroenwater is een lekker alternatief voor als je geen frisdrank wilt drinken, maar ook als je gewoon water te saai vindt. Een bijkomend voordeel van frisdrank vervangen door water is dat je véél minder calorieën binnenkrijgt en dus makkelijker zult afvallen. Cheers!

Bron: Popsugar.co.uk, dehippevegetariër | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook