Wil jij alleen reizen? Deze 6 bestemmingen zijn perfect voor jouw eerste soloreis

Travel door Fleur Nieuwenhuis

Alleen reizen is voor veel mensen een droom. Toch is het een grote stap om je koffers te gaan pakken. Is het wel veilig? Ga ik mij niet vervelen? En waar moet ik naartoe? Wij hebben de 6 bestemmingen voor je die het meest geschikt zijn als je alleen wil reizen.

Alleen reizen? Dit zijn de beste bestemmingen

Staat alleen reizen ook op jouw bucketlist? Een solotripje kan veel goeds doen voor jouw zelfverzekerdheid en je sociale skills. Ook kan je alles doen wat je zelf wil. Je hoeft natuurlijk geen rekening te houden met je reisgenoten. Maar waar ga je naartoe als je alleen wil reizen? Deze bestemmingen zijn perfect voor je eerste solotrip!

1. IJsland

Dit lijkt niet de meest logische eerste bestemming voor je trip, maar IJsland is een van de meest veilige landen ter wereld. Hou jij van ongerepte natuur en lange hikes? Dan is dit de place to be! De bevolking is super gastvrij en bijna iedereen spreekt Engels. Als je geluk hebt zie je ook nog het prachtige noorderlicht. Het enige nadeel is het prijskaartje... IJsland is ook een van de duurste landen ter wereld.

2. Italië

Misschien komt het door de film Eat, Pray, Love dat Italië een van de meest populaire bestemmingen is voor vrouwen die alleen reizen. De schattige dorpjes, het lekkere eten en de cultuur zijn perfect voor een solotripje! Het is niet de voordeligste reis uit deze lijst, maar wel een van de veiligste.

3. Bali

Wil jij liever naar een bestemming buiten Europa? Dan is het magische Bali de perfecte plek. De vliegticket is misschien duur, maar het leven op het eiland is spotgoedkoop. De bevolking is heel vriendelijk en gastvrij en het eten is super yummy! Van kleine dorpjes tot prachtige stranden en toeristische plekken. Bali heeft het allemaal. Check hier de hotspots op Bali die jij niet mag overslaan.

4. Peru

Peru staat bekend als een van de meest veilige landen in Zuid-Amerika. Je kan hier als vrouw prima alleen rondlopen zonder dat je lastiggevallen wordt. Er zijn veel mensen die alleen reizen naar Peru, je bent hier dus nooit alleen. Wat je er kan bezoeken? De Inca ruïnes, een trektocht door de bergen en de kleine (niet toeristische) dorpjes. Het enige nadeel is dat er niet veel inwoners Engels spreken.

5. Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een super populaire bestemming voor vrouwen die alleen reizen. Dat komt omdat het een super veilig land is waar veel te doen is. Verleg je grenzen door te gaan skydiven of bungeejumpen. Is dit niet je ding? Dan kan je ontspannen in de thermaal bronnen of de mooie steden bezoeken. Perfecte plek voor je eerste soloreis!

6. Japan

Het laatste land op dit lijstje verwacht je niet snel. Japan is niet super populair voor mensen die denken aan een solotrip. Maar het is zeker de moeite waard om Japan te overwegen. Het land heeft een bijzondere cultuur. Van heel modern tot extreem traditioneel. Je bezoekt hier miljoenensteden en kom dan tot rust op het plattenland.