Lifestyle

Alvast even wegzwijmelen: deze Bali hotspots wil jij tijdens je reis niet overslaan

Dat Bali de laatste jaren zo’n populair eiland is geworden, verbaast ons helemaal niks. Het eiland trekt veel toerisme door haar parel witte stranden, blauwe zee, rijstvelden en aardige locals. Hierdoor worden er ook dagelijks nieuwe restaurants, hotels en winkels geopend. Wij zetten de leukste Bali hotspots voor je op een rijtje. 

Bali hotspots: Food

– The Lawn. Wanneer je aan Bali denkt, denk je aan het strand en surfen. Bij deze strandtent komen beiden samen. Terwijl je geniet van een lekkere lunch met een relaxed muziekje op de achtergrond, kun je de surfers op het strand goed bekijken.

– Kynd. Voor een lekker ontbijtje moet je bij Kynd zijn. Dit is een van de populairste tentjes en wij snappen waarom. Ze serveren hier roze pancakes, smoothiebowls, broodjes, taartjes en zo kunnen we nog wel even door gaan #heaven. Daarnaast hebben ze ook een famous Insta wall.

– Sisterfields. Hier vind je heerlijke shakes, broodjes en frietjes. Alles wat je nodig hebt na een avondje uit.

View post on Instagram
 

 

Bali hotspots: Verblijf

– Uluwatu Breeze Village. Dit hotel voelt super luxe aan. Je krijgt hier een hemels bed en een ontbijt dat inbegrepen is, voor maar €40 per nacht.

– The Colony. Achter een van de drukste straten van Seminyak vind je dit knusse en luxe hotel, waar de kamers stijlvol zijn ingericht. In het midden van het hotel vind je een gemeenschappelijke binnenplaats waar je kan zwemmen tussen de tropische bloemen en planten.

– Pinkcoco Bali. Ben jij ook helemaal in to pink? Dan kun je dit prachtige hotel niet overslaan, het hele gebouw is roze geverfd. Daarnaast heeft het een heel mooi zwembad waar je tijdens zonsondergang ook nog heerlijk kunt zitten.

View post on Instagram
 

 

Bali hotspots: Uitgaan

– Potato Head Beach Club. Dit is een van de meest bekende clubs uit Bali. Het heeft een bar op het strand met een groot grasveld van 500 vierkante meter, een zwembad en podium. Ook treden er regelmatig grote dj’s op.

– La Plancha Bali. Ga jij het liefst op je slippers uit? Bij deze strand club is dat geen probleem. Dans met je voetjes in het zand onder het genot van een drankje. Naarmate de avond valt wordt het drukker en wordt de muziek wat harder.

– Mirror Bali. Deze club heeft een gotische stijl. Het voelt een beetje alsof je staat te feesten in een kerk, maar dan met lazers en house muziek.

View post on Instagram
 

 

Bali hotspots: Surfen

– Bukit Peninsula. Dit schiereiland ligt ten zuiden van het vliegveld. Hier vind je onder andere de surfspots Uluwatu, Dreamland Beach, Padang-Padang en Impossible Beach. Hier komen surfliefhebbers uit de hele wereld graag naar toe.

– Canggu. Canggu is een klein dorpje waar het erg rustig is. Je vindt hier Canggu Beach, dit strand is geschikt voor als je een beginnende surfer bent. Ook heb je Echo Beach, voor de meer ervaren surfers.

– Kuta. Op de bekende stranden van Kuta kun je voor een klein bedrag al een surfplank huren. Het is een makkelijk strand om te surfen omdat de golven hoog zijn en meters voor zich uitrollen. Wel fijn om te weten: het is wel een van de drukste stranden, dus bereid je daar op voor.

View post on Instagram
 

 

Bali hotspots: Bezienswaardigheden
– Tegalalang Rijstvelden. Wanneer je naar Bali gaat kunnen de rijstvelden natuurlijk niet op je reisschema ontbreken. Tip: als je in de ochtend gaat is het een stuk rustiger.

– Mount Batur. Een beetje avontuur kan geen kwaad. Je kunt op Bali deze actieve vulkaan beklimmen. De vulkaan is wel 1717 meter hoog, dus als je last hebt van hoogtevrees is het misschien een minder goed idee.

– Nusa Penida. Benieuwd waar altijd die Instagram waardige kiekjes worden genomen? Nou, hier dus. Dit ruige eiland staat vol met kliffen, helderblauw water en prachtige stranden. Daarnaast kun je er erg goed snorkelen.

View post on Instagram
 

Twijfel je om in je eentje op reis te gaan? Na het lezen van dit artikel niet meer.

Beeld: iStock