Lifestyle

Alleen op reis: 7x waarom je dit echt eens moet doen

Ga je altijd met je ouders of vriendinnen op vakantie? Hartstikke leuk natuurlijk,  maar wat dacht je ervan om een keer alleen op reis te gaan? Je kunt doen en laten wat je maar wil. Ideaal dus. Heb je er weleens over nagedacht om alleen een tripje te maken, maar weet je het nog niet helemaal zeker? Lees dan dit artikel en je bent meteen overtuigd. 

1. Je maakt vrienden voor het leven
Je begint de reis misschien wat eenzaam, maar gegarandeerd dat daar snel verandering in komt. Als je alleen bent, maak je makkelijk vrienden. Als je in een hostel slaapt, dan zijn er nog genoeg anderen die in hetzelfde schuitje zitten als jij. Bijna iedereen die alleen op reis is, wil nieuwe vrienden maken, dus moeilijk hoeft het niet te zijn. Lees hier tips om makkelijk vrienden te maken. 

2. Vrijheid blijheid
Een paar weken alleen op sjouw, betekent alle vrijheid van de wereld. Je kunt doen en laten wat je wil. Niemand waarmee je rekening hoeft te houden of die zegt wat je wel en niet moet doen. Als jij zin hebt om een dagje te relaxen is er niemand je tegenhoudt. Je gaat lekker je eigen gang. Punt uit. 

3. Je leert jezelf beter kennen
Als je alleen op vakantie gaat, is er niemand om je heen die je kan helpen. Je zult vast en zeker tegen een paar problemen aanlopen en dan moet je het zelf zien op te lossen. Aan het eind van de rit weet je precies wat je sterke en zwakke punten zijn. Weet je dat ook weer. 

alleen op reis4. Je doet dingen die je anders nooit zou doen
Out of your comfort zone noemen ze dat ook wel. Helemaal alleen de wijde wereld intrekken, geeft bijna garantie dat je iets gaat doen wat je normaal niet zo snel zou doen. Wat dacht je van een praatje maken met wildvreemden? Of op stap gaan met mensen die je net kent? Normaal gesproken doe je dit misschien niet, maar op een reis als deze doe je het gewoon. 

5. Lekker op je eigen tempo
Je gaat als een speer door je vakantie of juist op je eigen slakkengangetje. Het maakt allemaal niet uit, want er is niemand waarmee je rekening hoeft te houden. Als je nog een extra dagje strand wil in plaats van die berg beklimmen, is dat dikke prima. Dat noem je pas vakantie vieren. 

6. Je leert meer dan je denkt
Tijdens zo'n vakantie leer je niet alleen voor jezelf zorgen, maar nog veel meer. Wat dacht je van alle culturen die je tegenkomt? In je eentje vraag je toch sneller een local om hulp en dat is natuurlijk niet altijd appeltje-eitje. Daarnaast ontmoet je mensen over de hele wereld en die hebben zeker niet dezelfde gewoontes als jij. Pooh, jij bent dan allesbehalve wereldvreemd. Lees hier wat je allemaal leert als je alleen bent. 

7. Strong independent woman
Zelfstandig. Dat word je zeker als je alleen op vakantie gaat. Niemand hoeft dingen voor te kauwen, want je weet het zelf allemaal hartstikke goed. Nou ja, je zult wel moeten. Zelfstandig zijn is iets wat zeker van pas komt. Niet alleen tijdens deze reis. 

Beeld: iStock | Bron: enfait.nl, reisjunk.nl

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook