Lifestyle

Situaties die jij gaat missen als je straks geen mondkapje meer hoeft te dragen

We zitten nu al langer dan een jaar in een pandemie. Clubs zijn dicht, je kan elkaar niet zomaar knuffelen en je moet een mondkapje op. Over dat laatste waren de meningen heel erg verdeeld. Het einde van de pandemie is in zicht en stiekem gaan we een paar dingen missen aan het dragen van een mondkapje. Herken jij deze 5 dingen ook?

Een mondkapje op in een publieke ruimte. Het heeft voor veel ophef gezorgd, maar nu moet iedereen al een paar maanden hun neus en mond bedekken met het kapje. Het is bijna normaal geworden dat je altijd er altijd eentje bij je hebt. Ondanks alle nadelen zijn er ook een paar voordelen. Deze voordelen ga jij vast missen als je geen mondkapje meer hoeft te dragen.

1. Gekke bekken trekken

Nu zien mensen jouw mond niet. Dus je kan gewoon gekke bekken trekken zonder dat iemand het ziet. Moet jij je concentreren in de trein? Dan hangt het puntje van je tong uit je mond. Heb jij pijn aan je kaken? Dan kan je gewoon je mond open hangen en je kaak ontspannen zonder dat iemand het ziet. Als we weer zonder mondkapje rond mogen reizen moet je ineens letten op je mond.

via GIPHY

2. De anonimiteit

Met een mondkapje herkennen mensen jou minder snel. Soms is het heerlijk om met een mondkapje en een pet rond te lopen. Niemand die hoi zegt en jij geniet van de anonimiteit. Dit is vooral heerlijk als je brak bent!

3. Lippenstift

Als jij bijna de hele dag een mondkapje op moet dan doe je geen lippenstift op. Niemand ziet het toch, maar als we straks zonder kapje mogen zien mensen jouw mond weer. Tijd voor een nieuw lipkleurtje!

via GIPHY

4. Slechte adem waarschuwing

Heb jij een slechte adem? Dan ruik je dat meteen als jij je mondkapje op zet. Het is een soort automatische waarschuwing dat je uit je mond ruikt. Na de pandemie heb je dit niet meer en moet je het zelf in de gaten houden.

5. Playbacken

Luister jij een hele goede tune? Dan kan je nu lekker mee playbacken zonder dat iemand het ziet. Als we straks geen kapjes meer op hoeven moet jij jezelf een beetje inhouden... Of helemaal niet!

via GIPHY

Beeld: istock
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved