Met deze truc blijft je lippenstift de hele dag zitten

Beauty door Linda

Iedereen weet het, een lippenstift kan jouw look helemaal afmaken. Het is dan ook niet zo vreemd dat velen van ons de deur niet uitgaan zonder een kleurtje op onze lippen. Alleen, niets is zo vervelend als je jouw lippenstift steeds moet bijwerken na het eten of drinken. Met deze tips kun je ervoor zorgen dat jouw kleurtje de hele dag blijft zitten. 

Met deze truc blijft je lippenstift de hele dag zitten

Met deze truc blijft je lipstick de hele dag zitten

Stap 1:  Gebruik een lipscrub en lipbalsem 

Lipstick blijft het beste zitten wanneer je lippen helemaal soft & smooth zijn. Zorg er daarom eerst voor dat je van die vervelende velletjes af bent. Dit doe je met een lipscrub. Heb je dat niet? Een tandborstel met wat vaseline of lipbalsem erop, doet hetzelfde werk. Smeer vervolgens een laagje lipbalsem om je lippen te hydrateren. 

Stap 2: Prep je lippen met een lip primer

Nu je lippen helemaal zacht zijn als babybilletjes, is het tijd om je lippen te preppen met een lip primer. Dit maakt het aanbrengen van je lippenstift niet alleen gemakkelijker, het houdt de kleur ook veel langer vast.

Stap 3: Breng een lipliner aan

De volgende stap is het linen van je lippen. Breng je lipliner -die dezelfde kleur heeft als je lippenstift- volledig op je lippen aan. Op deze manier vervaagt de lippenstift minder snel. 

Stap 4: Breng je favoriete lipstick aan en dep het met een tissue

Nu is het tijd om favoriete lipstick erbij te pakken. Nadat je de eerst laag hebt aangebracht, vergeet dan niet om overtollige lipstick zachtjes weg te deppen met een tissue. 

Stap 6: Set je lippen met een poeder

Ga als laatste stap met een transparante poeder over je lippen heen. 

Done! Nu kun je eindelijk genieten van dat ene stukje pizza zonder zorgen te hoeven maken over je lipstick.