Series & Films

Netflix films: 22 July

Tijd voor een goede film? Good news. Twee keer in de week delen wij een filmtip met jou van onze favoriete Netflix films, zodat jij je niet hoeft te vervelen. Geen keuzestress dus, dat scheelt weer een halfuur zappen. De tip van deze week: 22 July.

Netflix films: 22 July

Wil je een keer een film kijken die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal? Dan moet je deze film eens bekijken. Het is allesbehalve romantisch, dat zeggen we er alvast even bij. Houd je tissues erbij, want tranen zijn gegarandeerd bij deze film.  Het is een heftig verhaal en het maakt het alleen nog maar heftiger als je weet dat het echt is gebeurd.

22 July

Het verhaal gaat over de dodelijke terroristische aanslagen die er in Noorwegen gepleegd werden op 22 juli 2011. Een lid van de rechts-populistische Noorse Vooruitgangspartij, Anders Behring Breivik, plaatste die dag een autobom in de regeringswijk van Oslo. Vervolgens volgde er een massaschietpartij op een zomerkamp voor tieners op het eiland Utøya waarbij 69 mensen om het leven kwamen. Vanuit het oogpunt van iemand die de aanslag overleefd heeft wordt gekeken hoe het land toewerkt naar herstel en verzoening. Een driedelig verhaal over de overlevenden van de aanslag, de Noorse politieke leiders en de betrokken advocaten. Bekijk de trailer hieronder.

Lees ook:
♥ Dit zijn de perfecte Netflix films voor een avondje bankhangen met foute Nederlandse humor
 Netflix films: The White Tiger

 
Bron: NetflixNL, Moviemeter | Beeld: Pexels
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved