Deze nieuwe boeken die uitkomen in mei mag je niet missen

Lifestyle door Paula

Ben je helemaal klaar om deze lente lekker veel boeken te lezen op je balkon of in het park? Wij wel. Als je nog niet weet wat je moet lezen, hebben wij boekentips voor je. Deze vijf nieuwe boeken die uitkomen in mei zijn namelijk écht de moeite waard.

10 truths en een dare - Ashley Elston

Ashley Elson schreef eerder 10 blind dates, nu is er een nieuw boek! In deze young adult volgen we Olivia die op het punt staat om af te studeren. Een probleem: het blijkt dat ze één onderdeel van haar studie nog niet heeft afgerond. Supervervelend en daarom moet ze vrijwilligerswerk doen bij een plaatselijk golftoernooi. Ze moet er dan alleen wel voor zorgen dat ze dit geheimhoudt voor haar nieuwsgierige familie die via een app ook nog eens elke stap kan volgen die Olivia zet (omg!). Gelukkig zijn haar vrienden, het Fab Four-team, vlakbij om haar te helpen én blijkt dat golftoernooi helemaal niet zo saai. Vooral die onbereikbare jongen blijkt nogal interessant... 

Hier vind je 10 truths en een dare van Ashley Elston die op 20 mei verschijnt (pre-orderen kan al!)

nieuwe boeken 10 truths en een dare

Liever verliefd - Sophie Kinsella

Ken je de Shopaholic-boeken nog? Schrijfster Sophie Kinsella is nog lang niet uitgeschreven en komt in mei met deze fijne feelgood. We like, zeker omdat het verhaal zich in Italië afspeelt. 

Na een datingappfiasco onderbreekt Ava haar zoektocht naar de ware en reist ze vastberaden om haar boek af te werken naar een Italiaans toevluchtsoord voor schrijvers. Het schrijversoord is de ideale plek om te ontsnappen, ze mag niet eens haar echte naam gebruiken. Als 'Aria' ontmoet ze 'Dutch', een man die te mooi lijkt om waar te zijn. Ze duiken halsoverkop in een relatie, omringd door het azuurblauwe water van de Mediterrane kust. Maar dan moeten hun echte identiteiten, Ava en Matt, terugkeren naar Londen. Terwijl de fantasie uit elkaar spat, ontdekken ze hoe verschillend hun leven is...

Hier vind je Liever Verliefd van Sophie Kinsella 

nieuwe boeken liever verliefd sophie kinsella

Mijn vele gezichten - Tess Sharpe

Hou je meer van spannende boeken? Dan is deze boekentip voor jou, want van de nieuwe boeken die uitkomen deze maand is dit ook écht een aanrader. In Mijn vele gezichten volgen we Nora, een dochter van een professionele oplichtster die criminele mannen belazert. Nadat Nora vijf jaar een normaal leven heeft geleid, omdat ze is gevlucht nadat haar moeder verliefd werd op zo'n criminele man, gebeurt er iets heftigs.

Nora heeft namelijk drie problemen:
#1: Haar ex-vriend betrapte haar met haar nieuwe vriendin, Iris. Ze waren allemaal vrienden, maar dat zou nu weleens kunnen veranderen. #2: De ochtend nadat ze zijn betrapt moeten ze, heel ongemakkelijk, met z'n drieën naar de bank om geld dat ze hebben opgehaald voor het goede doel te storten. Dit blijkt niet alleen ongemakkelijk, maar zelfs dodelijk, want:
#3: Net nadat ze de bank in zijn gelopen, komen er twee overvallers binnen. De overvallers mogen misschien gevaarlijk zijn, Nora heeft meer lef in haar pink dan de twee in hun hele lijf. En ze hebben geen idee wie ze daadwerkelijk gegijzeld hebben...

Hier vind je Mijn vele gezichten van Tess Sharpe

nieuwe boeken mijn vele gezichten tess sharpe

Niets meer - Anna Todd 

Op ons lijstje van nieuwe boeken in mei die we echt willen lezen staat ook deze van Anna Todd. Anna Todd kennen we van de After-boeken. (Ja, ook van de geweldige film waar binnenkort nog meer delen van zullen verschijnen!) Maar ze schrijft ook nieuwe boeken, zoals Niets meer. Een fijn verhaal om te lezen in de zon deze lente. En funfact: hoofdpersoon Landon ken je misschien wel uit After, waarin hij de beste vriend van Tessa is. In dit boek lezen we zijn verhaal.

Toen Landon Gibson zich aanmeldde bij New York University, kon de overgang naar het rustige stadje waar hij vandaan kwam naar het haastige, grote New York niet groter zijn. Langzaam maar zeker begint hij zich thuis te voelen; Hij vindt een baantje om zijn rekeningen te kunnen betalen, geniet van zijn lessen op de universiteit en loopt zo heel af en toe zijn ex-vriendin Dakota tegen het lijf. Je weet wel, die ene voor wie hij naar New York is gegaan... voordat ze hem dumpte.

Hier vind je Niets meer van Anna Todd 

nieuwe boeken anna todd

Tokyo Ever After - Emiko Jean

We kunnen nog niet echt superver op vakantie, maar reizen door verhalen kan gelukkig wel. Als je zin hebt om naar Japan te gaan, moet je echt Tokyo Ever After van Emiko Jean lezen. Het is een soort Crazy Rich Asians meets The Princess Diaries. Een mooi boek over identiteit, want hoofdpersoon Izzy voelt zich niet helemaal Amerikaans maar ook niet genoeg Japans. 

Izumi Tanaka heeft nooit echt het gevoel gehad dat ze ergens bij hoorde – het is niet gemakkelijk om Japans-Amerikaanse te zijn in haar kleine, voor het merendeel witte stadje in Noord- Californië. Ze is opgegroeid bij haar single moeder en weet niks af van haar vader. Totdat ze een groot geheim over zijn identiteit ontdekt… Hij is niemand minder dan de kroonprins van Japan! Wat betekent dat Izzy een prinses is. Izzy voelt zich al snel gevangen tussen twee werelden en twee versies van zichzelf. Thuis was ze nooit ‘Amerikaans’ genoeg, en in Japan moet ze bewijzen dat ze ‘Japans’ genoeg is.

Hier vind je Tokyo Ever After van Emiko Jean

nieuwe boeken tokyo ever after