Weg met die perfecte lijven: Love Island UK 2021 is op zoek naar de meest diverse cast ooit

News door Fleur Nieuwenhuis

De Love Island-cast bestaat vaak uit super knappe mensen. De perfecte lichamen vliegen je om de oren en dat moet anders volgens de productie. Tegenwoordig willen kijkers zich kunnen herkennen in de cast. Love Island UK 2021 krijgt daarom de meest diverse cast ooit!

Love Island UK 2021 heeft meest diverse deelnemers ooit

Love Island is een van de vele realityprogramma's die tegenwoordig te zien zijn. Wat opvalt aan alle programma's is dat de deelnemers altijd prachtig zijn. Van gespierde mannen tot aan vrouwen met het perfecte zandloperfiguur. Wij hebben bijna nooit iemand langs zien komen die een maatje meer heeft. Hier wil Love Island UK 2021 verandering in gaan brengen. Zij zijn opzoek naar de meest diverse cast ooit!

Opzoek naar de perfecte cast

De casting voor het programma is verlengd. Uitzender ITV heeft meer tijd nodig om de beste groep mensen bij elkaar te zoeken. Hiermee wordt bedoeld dat ze aan het zoeken zijn naar deelnemers die niet allemaal in het perfecte plaatje passen. Misschien komt er wel een skinny guy of een plus size vrouw in het nieuwe seizoen. Het is niet meer van deze tijd om alleen het perfecte plaatje te tonen. ITV speelt hier slim op in en hopelijk kunnen meer kijkers zichzelf herkennen in deelnemers van Love Island UK 2021.

Te weinig diversiteit

Love Island heeft wel vaker onder vuur gelegen omdat de cast te eenzijdig was. De deelnemers hebben allemaal een perfect uiterlijk, maar vaak zijn ze ook bijna allemaal wit. Vooral over dit laatste zijn de afgelopen tijd veel discussies geweest. De cast van  Love Island Zuid-Afrika bestaat uit een vrijwel witte cast. Volgens veel kijkers is dit niet representatief genoeg voor het land Zuid-Afrika. Aan dit soort signalen zie je dat kijkers zichzelf willen herkennen in een cast. Hoeveel mensen ken jij die maatje 36 zijn met een grote kont, volle borsten en een perfect gezicht? Precies, niemand! 

Wanneer staat Love Island UK 2021 op Videoland?

Het nieuwe seizoen komt waarschijnlijk in het najaar van 2021 in Engeland op de buis. Er is nog geen exacte datum bekend gemaakt. We moeten dus nog even wachten voordat het diverse seizoen op Videoland komt.

Lees ook:

Your chance is here: Love Island gaat werken met aanmeldingen via Tinder

Yes! Love Island UK heeft een miniserie en die staat nu op Videoland