Food

Recept: Banaan-ei pannenkoeken super simpel en healthy

Heb jij elke keer het goede voornemen om gezond te eten, maar lukt het niet? Wij snappen heel goed dat je niet alleen maar salades en fruit wil eten. Daarom hebben wij een super lekker én gezond recept voor banaan-ei pannenkoeken. Dat wordt smullen!

Recept voor simpele en gezonde banaan-ei pannenkoeken

Ingrediënten voor één grote pannenkoek:

- 1 Banaan

- 2 Eieren

- Kaneel

- Rood fruit

Voor hoeveel personen is dit recept?

De benodigdheden die hierboven staan zijn ongeveer voor één persoon. Je moet rekening houden met één banaan per persoon. Per banaan heb je twee eieren nodig. De hoeveelheid rood fruit en welke soorten kan je helemaal zelf bepalen. Het is maar net wat jij lekker vindt!

How to make banaan-ei pannenkoeken

Als eerste prak je de banaan zo fijn mogelijk, alsof je hem aan een baby wil voeren. Daarna tik je de twee eieren in hetzelfde bakje als de banaan en mix je dit goed door elkaar. Dit kan je super simpel met een vork doen. Is het goed geklutst? Gooi dan een beetje kaneel door het beslag. De hoeveelheid kaneel kan je zelf bepalen. Als je fan bent doe je wat meer en anders wat minder. Hierna bak je het beslag in een koekenpan met hete olie of bakboter. Bak de pannenkoek tot de onderkant stevig en goudbruin is en keer hem dan om. Ook de andere kant moet er mooi en stevig uitzien. Gelukt? Dan schep je de pannenkoek op een bord. Maak het helemaal af met zelfgekozen en super healthy rood fruit. Voila, je kan aan tafel. Makkelijk toch!

Lees hieronder meer tips en tricks voor een gezondere lifestyle

Dit zijn de 24 beste snacks om te eten na je workout

Een vegetarisch gerecht maken te ingewikkeld? Niet met deze recepten

Genoeg water drinken: zo wen je het jezelf makkelijk aan

 

Beeld: Uunsplash, Gabriel Gurrola, Sam Moqadam
LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved