Lifestyle

Genoeg water drinken: zo wen je het jezelf makkelijk aan

Dat water drinken goed is voor je gezondheid weten we. Maar toch blijft het heel erg moeilijk om iedere dag 1,5 tot 2 liter water te drinken. Hoe erg je het ook probeert: het lukt niet. Om ervoor te zorgen dat jij toch de juiste hoeveelheid water per dag binnenkrijgt, hebben wij een aantal tips voor je verzameld die het drinken van water makkelijker maken. Volg de stappen en voor je het wil je niet meer anders.

Genoeg water drinken → neem altijd een flesje water mee
Klinkt heel simpel, maar is tegelijkertijd heel effectief: zorg ervoor dat je altijd een flesje water bij je hebt. Als je onderweg bent, naar school gaat of aan het werk bent is het goed om altijd een flesje water binnen handbereik te hebben. Als je het flesje in het zich hebt zul je er ook eerder uit willen drinken. En een flesje is makkelijk te vullen, dus dat is ook handig!

Genoeg water drinken → zet reminders / wekkers
Als je het moeilijk vindt om uit jezelf water te pakken, dan kun je reminders zetten. Zet bijvoorbeeld vier keer per dag een wekker en schenk een halve liter water in. Zo vergeet je niet te drinken als je druk bezig bent voor school, maar krijg je een handige herinnering.

Genoeg water drinken → kies vaste momenten uit
Je kunt dus een wekker zetten, maar je kunt ook vaste momenten uitkiezen waarop je water gaat drinken. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je een glas water drinkt als je wakker wordt, voordat je naar school gaat, tijdens de lunch en na het avondeten. Op die manier wordt water drinken een routine en zul je een glas water minder snel overslaan.

Genoeg water drinken → geef het water meer smaak
Hoewel veel mensen zeggen dat water geen smaak heeft, kan het natuurlijk zo zijn dat je het simpelweg niet zo lekker vindt. En waarom zou je iets drinken wat je niet lekker vindt? Om water drinken aantrekkelijker te maken kun je het een smaakje geven. Siroop om er ranja mee te maken is niet zo heel gezond, maar wat je wel kunt doen is fruit toevoegen. Zo smaakt je water toch net iets specialer.

Genoeg water drinken → drink thee
Water drinken saai? Dan kun je ook thee drinken. Veel mensen vinden het makkelijker om thee te drinken in plaats van glazen water te drinken. En dat is prima. Thee is een goed alternatief voor ‘normaal’ water.

Genoeg water drinken → drink water op kamertemperatuur
Koud water kan moeilijk te drinken zijn. Maak het makkelijker voor jezelf door water op kamertemperatuur te drinken. Vul bijvoorbeeld een karaf of een flesje met water en laat deze op je kamer staan. Je zult al snel merken dat water op kamertemperatuur een stuk makkelijker te drinken is dan koud water.

 

Beeld: iStock