6x waar water drinken goed voor is (en waarom je dus echt genoeg water moet drinken)

Lifestyle door Rochell

Je moet per dag ongeveer 1,5 tot 2 liter water drinken. De een is daar iets beter in dan de ander, want sommige mensen vergeten zelfs om genoeg water te drinken. En dat is niet slim, want water drinken is goed voor verschillende dingen. Dit is namelijk waar water drinken goed voor is, en waarom je dus absoluut aan die 1,5 tot 2 liter per dag moet komen.

➤ Gezondere huid
We willen niets liever dan een mooie, stralende huid met een gezonde gloed eroverheen. Om een rustige en egale huid te krijgen moet je genoeg water drinken. Bepaalde gifstoffen in je lichaam zorgen ervoor dat je een onrustige huid krijgt. Als je genoeg water drinkt, dan worden deze gifstoffen weggespoeld. Zeg maar 'hallo' tegen die mooie huid.

➤ Goed voor je spieren
Je spieren hebben water nodig. Als je sport, dan wordt het water als het ware uit je spieren gezogen. Dit kan zorgen voor een slap en vermoeid gevoel. Drink ook daarom genoeg water, want dan zul je je een stuk fitter voelen en gaat die workout je een stuk beter af.

➤ Afvallen
Als jij genoeg water drinkt, dan zul je minder snel de neiging hebben om te veel te eten. Water zorgt er namelijk voor dat je een 'vol' gevoel krijgt. Je moet dan wel een glas water helemaal achterovergooien, want als je slokje voor slokje drinkt krijg je niet het gewenste effect.

➤ Maakt nieren schoon
Ook in jouw lichaam vormt zich afval, en dit afval moet eruit. De nieren halen afval uit je lichaam, en sturen dit naar de blaas. Als die blaas vol is, dan moet je plassen en plas je dus als het ware het afval uit je lichaam. Om jouw lichaam goed schoon te kunnen maken heeft je lichaam dus genoeg water nodig.

➤ Meer energie
Als jij je ineens heel moe voelt, dan kan het weleens helpen om water te drinken. Zeg dus maar gedag tegen koffie en energiedrank, want water is een veel gezonder alternatief. Als je te weinig vocht in je lichaam hebt, kan je lichaam uitdrogen. En deze uitdroging zorgt er weer voor dat je je vermoeid gaat voelen.

➤ Vochtbalans
Het lichaam van de mens bestaat voor 60% uit water. Om je lichaam goed te laten werken moet je er dus voor zorgen dat er genoeg water in je lichaam blijft. Alleen dan kan je lichaam goed functioneren, en bijvoorbeeld voedsel verteren of de juiste lichaamstemperatuur behouden.

Bron: goedetengezondleven.nl | Beeld: iStock