Beauty

Dit is waarom je last hebt van puistjes en onzuiverheden

5

Je kunt nog zoveel geld uitgeven aan dure make-up producten die claimen je een egale huid te geven, maar het begint allemaal bij de basis: gezichtsverzorging. Daarnaast is het heel belangrijk om elke avond je make-up ook weer te verwijderen zodat je poriën niet verstopt raken. Verwijder je elke avond braaf je make-up, maar heb je nog steeds last van een droge huid, puistjes en onzuiverheden? Dan maak je waarschijnlijk één van de volgende fouten.

1. Je lippen als laatste reinigen
Vaak reinig je eerst je huid en tot slot je lippen. Stop hier direct mee! Je lippen moet je namelijk als eerste reinigen. Wat voor kleur je ook draagt, wanneer je je lippenstift eraf haalt komt er automatisch ook wat op de rest van je gezicht. Door je lippen eerst te doen voorkom je dit.

2. Make-up doekjes

Vaak worden make-up doekjes gebruikt omdat het makkelijk en snel is. Maar het is helemaal niet goed voor je huid om make-up doekjes te gebruiken. Je huid wordt er namelijk super droog van en daarnaast wordt niet alle make-up echt goed verwijderd. Natuurlijk is het helemaal niet erg om af en toe een keer een make-up doekje te gebruiken, maar elke dag is een echte no go. Kies liever voor een cleanser, olie of micellair water als make-up remover. Zo verwijder je écht alle make-up.

3. Je steekt je haar niet op

Doe altijd je haar vast voordat je je make-up verwijdert. Zo zorg je dat je haren niet in de weg zitten en je al je make-up tot aan de haargrens goed kan verwijderen.

4. Wrijven in ogen

Wrijf jij in je ogen om je mascara te verwijderen? Vooral waterproof mascara is een ramp om eraf te krijgen. Toch kun je beter met de groei van je wimper méé wrijven. Zo voorkom je dat je wimpers uitvallen.


5. Niet zorgvuldig omgaan met de huid rondom je ogen

De huid rond je ogen is dun en extra gevoelig. Besteed daarom wat meer aandacht aan dit gebied. Anders wordt de huid rood en geïrriteerd.

6. Je gebruikt geen stoom

Je hoeft echt geen eigen sauna te creëren, maar wat warm water zorgt ervoor dat je poriën open staan. Gebruik dus altijd warm water om je make-up te verwijderen. Let wel op dat het water niet té warm is, dit droogt de huid juist weer uit.

7. Je wast je handen niet

Was altijd je handen voordat je je gezicht gaat wassen. Je handen bevatten namelijk ontzettend veel bacteriën en het is zonde om deze zomaar op je gezicht te smeren. Gebruik ook elke dag een schone handdoek om je gezicht te drogen.

8. Je scrubt elke dag

Scrubben zorgt voor een betere huidstructuur en een egale huid. Toch hoef je dit niet elke dag fanatiek te doen. Geef je huid de tijd om te herstellen en scrub daarom liever ook voordat je gaat slapen. Twee keer per week scrubben is meer dan genoeg.

9. Je maakt ’s ochtends je gezicht niet schoon

Ook in de ochtend is het belangrijk om nog een keer je gezicht te reinigen. Zo begin je de dag met een schoon gezicht. 


Lees ook:

Bron, bron

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

5 reacties

 • 21 dagen geleden khanika4u

  Pune Escorts |

 • 2 jaar geleden johnlennontho

  @greengarden

  Vervelend voor je! Maar inderdaad ja, Diane 35 is echt levensgevaarlijk. Yasmin pil werd mij ook aangeraden maar ik twijfel nog altijd over dat soort anticonceptie.

  Schoonheidsspecialiste, acné behandeling helpt echt, maar ligt natuurlijk aan welke schoonheidsspecialiste en hoe uitgebreid de behandeling is (ik had ook met licht therapie en alles) en dan zag het er bij mij gewoon vier weken goed uit, geen echte ontstekingen meer, met foundation op gewoon egaal.

  Maar heb het denk ik nooit zo heftig gehad als jij dan. Blij dat je iets gevonden hebt dat helpt!

 • 2 jaar geleden Orchidee

  Goed artikel! Echt dingen waar je soms niet aan denkt dat het daaraan kan liggen. Grappig ik haal mn lipstick er idd als laatste af. Ik ga dan nog wel met een toner over mn gezicht heen om de laatste restjes te verwijderen.

 • 2 jaar geleden greengarden

  Ik had zelf ook hele erg acne en kreeg daarvoor de pil (Diana 35) deze mag nu niet meer worden gegeven dus toen moest ik naar een lichtere pil en toen kreeg ik het weer. Ik heb toen een vitamine A kuur gekregen van de dermatoloog (Roaccutane kuur) voor 6 maanden en het is helemaal weg. Er zitten wel wat bijwerkingen aan vast zo droogt je huid erg uit (maar daar kreeg ik créme voor), mijn haren werden voller (pluspunt) en ik mocht niet zwanger raken (omdat je dan een kind zal krijgen die niet levensvatbaar was). Om dit te controleren moest ik iedere maand bloed laten prikken, waar naast je lever +nieren ook werd gekeken of je niet zwanger was. Ik heb hier zoveel aan gehad en ik ken ook andere met hevige acne die er veel aan hebben gehad. Ik had namelijk voor de Diana pil veel geld verspild aan een schoonheidsspecialiste. Ik denk dat als je het zo erg hebt als dat ik het had (dus echt extreem erg) schoonheidsspecialiste enzovoort niet meer helpen.

 • 2 jaar geleden johnlennontho

  Meeste redenen hierboven maken wel verschil maar vooral als je niet echt veel acne hebt, ik had vroeger acne en toen hielp dit niet veel, nu heb ik het alleen nog voor mijn menstruatie,

  voor iedereen hier met acne, het allerbeste wat je kan doen is toch een acne behandeling bij de schoonheidsspecialiste!

 1. 1