Series & Films

Netflix series: The Ripper is dé nieuwe serie voor de echte true crime-fans

Als echte true crime-fanaat zit je bij Netflix goed. Om een paar voorbeelden te noemen: Making a Murderer, Wild Wild Country, The Ted Bundy Tapes en Don't F**k with Cats. Allemaal Netflix series die wij in één keer hebben gekeken. Nu komt er in december een nieuwe Netflix-serie: The Ripper. Wij hebben de trailer gekeken en deze is - wees gewaarschuwd - nogal creepy. 

Netflix series voor de true crime-fans: The Ripper

Het verhaal van The Ripper

Deze Netflix serie gaat over de seriemoordenaar The Yorkshire Ripper. Misschien doet deze naam je wel denken aan Jack The Ripper. Dat kan kloppen! Jack was een seriemoordenaar die in 1888 verschillende prostituees om het leven bracht. Omdat Jack The Ripper nooit gepakt is, is de identiteit van de moordenaar een groot mysterie. Dat maakt het verhaal zo beroemd. Deze serie gaat niet over Jack, maar over The Yorkshire Ripper. Hij heeft zijn naam gekregen omdat hij - net als Jack - prostituees vermoordde. Hij begon hiermee in 1975. The Ripper heeft binnen vijf jaar 22 verschillende slachtoffers gemaakt. Wow! Dertien van deze slachtoffers zijn overleden. Je kan wel begrijpen dat de vrouwen in Yorkshire destijds met angst over straat gingen. Na vijf jaar lukte het de politie om The Yorkshire Ripper te arresteren. Peter Sutcliffe, wat zijn naam was, kreeg levenslang. Vorige week is hij op 74-jarige leeftijd overleden. 

Netflix series: wanneer is The Ripper te zien?

Door het overlijden van Peter Sutcliffe, heeft Netflix besloten de serie eerder uit te brengen. En dit is al snel: vanaf woensdag 16 december onze fave van Netflix series te zien. 

Lijkt The Ripper je toch iets te spannend? We don't blame you. De gezelligste tijd van het jaar staat voor de deur en daar past een feel good film bij. Check hier een overzicht met Netflix films die met kerst te maken hebben. Bingen maar!

 
Bron: cosmopolitan.nl | Beeld: iStock
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved