Beauty

Zo krijg je het laatste beetje uit je foundation flesje

Erger jij je ook altijd zo erg aan dat laatste beetje in je foundation flesje dat je er nóóit uitkrijgt? Zonde van zo'n dure foundation, vinden wij. Gelukkig hebben wij vandaag voor jou de oplossing, zodat jij de volgende keer gewoon een stuk langer kan genieten van je foundation. Thank us later ;-)

De tip komt van de Britse Rose Brookes die dit trucje deelde in een Facebookgroep.

Zo krijg je het laatste beetje uit je foundation flesje

laatste beetje uit foundationflesjeWat moet je doen bij deze truc: 
Je doet dus een beetje kokend water in je foundationflesje. Dan schud je het mengsel in het flesje en zul je zien dat de foundation los komt. Dit giet je over in een schoon potje, zodat er niet te veel bacteriën bijkomen. Als je dit dan even laat staan, zal de foundation zich scheiden van het water en komt de foundation dus naar boven drijven. Wat je dan kan doen is de foundation met een lepel uit het water halen, het water voorzichtig proberen weg te gieten of op te zuigen met een spons. Je hebt nu het laatste beetje foundation uit je flesje over. 

Waterige foundation: 
Je gaat merken dat deze truc niet goed werkt bij waterige foundation. Gelukkig is daar ook een oplossing voor. Wanneer je het flesje ondersteboven in een bad met warm water houdt, glijden de laatste restjes naar de opening van het flesje toe. Zo heb je toch je foundation uit het flesje! 

Let wel op: 
Het gebruik van de foundation moet natuurlijk wel op een hygiënische manier gebeuren. Allemaal extra bacteriën op je gezicht is natuurlijk nooit goed. Zorg daarom dat het bakje waarin je de foundation doet echt schoon is en dat de houdbaarheidsdatum van het flesje nog goed is. Zonder hem te openen kan je een foundation drie jaar bewaren en als hij wel geopend is dan is de foundation nog maximaal zes maanden goed. Doe je dit wel? Dat is helemaal niet goed voor je huid en je gezondheid. 

Op zoek naar de juiste kleur foundation voor jouw huid? Om te weten hoe je daar achter komt, klik je hier. 

Shop hier onze favoriete foundations:

 

Bron: Libelle | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved