Beauty

7 foundation hacks die ieder meisje hoort te weten

2

Zonder een laagje foundation om het één en ander te egaliseren stappen we op de Girlscene redactie op een werkdag de deur niet uit. Maar wist je dat er nog veel valt te leren over dit make-up product? Girlscene verzamelt voor dit artikel zeven foundation hacks die je echt zou moeten weten als jij fan bent van foundation. Wedden dat je weer iets nieuws leert?

1. Skip primer nooit
Het maakt niet zoveel uit of je huid aan de droge of juist aan de vette kant is, primer zou je eigenlijk niet mogen overslaan. Gebruik een matterende primer om de talgproductie onder controle te houden of neem een hydraterende primer als je droge plekjes hebt en geloof ons, je krijgt er geen spijt van. Een goede primer maakt je huidoppervlak gladder en zorgt ervoor dat je make-up veel langer en beter blijft zitten. Ideaal.

2. Test drie kleuren om je ideale match te vinden
Weet je niet zo goed welke foundationkleur je moet pakken omdat je in between shades bent? Grote kans dat je zomerkleur op dit moment te donker is, dus het beste is om drie (of twee) kleuren foundation op je wang aan te brengen om vervolgens te kijken welke kleur het beste met jouw huid en nek matcht op het moment. Doe dit door met je vinger een verticale streep op je wang te zetten en vervaag eventueel de kleuren samen om te kijken of het niet beter is om de tinten met elkaar te mengen.

3. Eerst primer, dan foundation, eindig met concealer
Er ontstaat regelmatig verwarring over de volgorde waarin je bepaalde producten aanbrengt. Officieel is daar geen regel voor - er zijn geen échte regels in make-up - maar mocht je een zo'n mooi mogelijk resultaat willen bereiken door zo min mogelijk te gebruiken, dan is de volgende volgorde handig om aan te houden. Begin eerst met een primer als basis, breng daarna foundation aan om je huid zoveel mogelijk te egaliseren en gebruik tot slot concealer op plekken waar je het écht nodig vindt. Als je eerst concealer aanbrengt en daarna pas je foundation is de kans groot dat je een deel van de concealer weer wegveegt. Aka: alles voor niets.

4. Begin in het midden van het gezicht en werk naar buiten
Bij het aanbrengen van foundation is het verstandig om in het midden van het gezicht te beginnen. Waarom? Omdat dit vaak het deel is waar je de meeste dekking nodig hebt. Vervolgens vervaag je alles wat over is naar buiten toe, waardoor je geen zichtbare foundationlijn krijgt langs je haren en kaken. Met andere woorden, het ziet er een stuk natuurlijker uit en dat is waarschijnlijk de look waarvoor je gaat overdag.

5. Meng vloeibare highlighter met foundation
Grote kans dat je in de zomer voor een foundation gaat die mat opdroogt, zodat het beter op z'n plek blijft zitten. Maar nu het winter is, is zo'n foundation weer iets te droog. What to do? Meng een druppel van je favoriete vloeibare highlighter met je foundation naar keuze voor een glow waar je U tegen zegt. Zo maak je iedere foundation glanzend!

6. Gebruik een Beautyblender
Serieus, je leven verandert als je in de toekomst een Beautyblender gebruikt om je foundation mee te blenden. Er is iets magisch aan de Beautyblender waar geen kwast tegenop kan. Het restultaat is altijd natuurlijk, goed geblend, streeploos... Nope, er gaat niets op tegen een vochtige Beautyblender.

7. Breng aan in neerwaartse bewegingen
Iedereen heeft haar op het gezicht, of je het nu ziet of niet. Dat is iets waar je rekening mee moet houden als je een foundation gebruikt die goed dekt. Want hoe beter de dekking, hoe meer deze haartjes opvallen. Gelukkig is er een truc voor: als je foundation in een neerwaartse beweging aanbrengt (dus nooit tegen de haarrichting in) zie je daar helemaal niets van.

Lees ook:

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

2 reacties

  • 2 jaar geleden Linsepinss

    "nu het winter is" last time i checked was het alweer lente

  • 2 jaar geleden ThatComesLater

    Niet "ieder meisje" gebruikt foundation :')

  1. 1