Beauty

Handig: zo vind je de juiste kleur foundation

Als er een make-up product is waar wij niet zonder kunnen is het: foundation. Hoe fijn foundation soms kan zijn, is er ook het risico dat je een enorme make-up blunder maakt. Het is namelijk erg belangrijk dat je wel de juiste kleur gebruikt. Met deze tips voorkom je een Oempa Loempa-look en heb je altijd de goede foundation kleur bij de hand. 

Gebruik foundation om je huid egaler te maken

Het doel van foundation is om ervoor te zorgen dat je huid een egale look krijgt. Je kunt onzuiverheden en vlekjes hiermee wegwerken, waardoor deze minder of helemaal niet opvallen. Probeer nooit jezelf bruiner te laten lijken doormiddel van foundation. De kans is groot dat dit er onnatuurlijk uit gaat zien en dat is het laatste wat je wil. Naast een tintje te creëren, is het ook niet mooi om te lichte foundation te gebruiken. Hierdoor lijk je snel ongezond en bleek. 


via GIPHY

Vind de juiste kleur foundation

Om te controleren welke kleur foundation perfect bij jouw huid past, moet je deze uittesten op je kaaklijn. Zo kun je zien of de kleur matcht met jouw gezicht, hals en decolleté. Daarnaast moet je dit testen in natuurlijk licht en niet bij een lamp. Dit kan namelijk een vertekend beeld geven. Je huidskleur kan ook verschillen per seizoen, omdat je in de zomer meestal donkerder bent dan in de winter. 

Het is ook handig om te kijken wat voor ondertoon jouw huid heeft: koel of warm. Dit kun je het beste vergelijken met welke sieraden je het beste staan. Zilverkleurig staat het best bij een koele kleur, goud bij een warme kleur. Als je nooit sieraden draagt, kun je ook kijken welke kleuren kleding jou het beste staan. Bij een koele kleur staan koele tinten zoals blauw en grijs je goed. Een warme kleur zijn bijvoorbeeld rood, geel of beige. 

Je kunt hier testen wat het beste bij jou past: goud of zilver.

Shop hier jouw perfecte foundation

 

Bron: mineralissima.nl, monstyle.nl | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved