Waarom een breuk met je bestie erger is dan liefdesverdriet

Lifestyle door Linda

Of het nou boy struggle is of een juicy roddel over een Temptation-kanditaat, bij jouw bestie kun je letterlijk alles kwijt. Ze staat altijd voor je klaar en komt altijd met het beste advies. Helaas kan het voorkomen dat jij en je bestie uit elkaar groeien en hierdoor niet meer close zijn. Dit is natuurlijk voor niemand leuk en kan zelfs erger aanvoelen dan een break-up met je vriendje. In dit artikel vertellen we je waarom. 

Vroeger hebben jullie elkaar altijd beloofd om hartsvriendinnen te blijven. Jullie droomden om elkaars bruidsmeisjes te worden, naast elkaar te worden en uiteindelijk samen in het bejaardentehuis te belanden. De gedachte dat jullie ineens geen vriendinnen meer zijn, is dan ook veel pijnlijker dan liefdesverdriet. 

Waarom een vriendschap verbreken zwaar kan zijn

1. Je bent nooit voorbereid op een stukgelopen vriendschap

Wanneer een relatie begint met je crush, hou je in je achterhoofd soms toch nog de vraag of hij daadwerkelijk wel bij je past. Als dat niet zo is, bereid je je langzaam op voor een gebroken hart. Bij een vriendschap denk je hier waarschijnlijk niet aan en heb je er alle vertrouwen in. Daarom komt het veel harder aan wanneer je bestie niet meer je bestie is.

2. Het kan voor verwarring zorgen

Een vriendschap kun je niet direct beëindigen. Tegen je bestie zeggen dat het 'uit' is tussen jullie, klinkt een beetje vreemd. In plaats daarvan laat je het eerder langzaam verwateren door geen contact meer op te zoeken. Wanneer het vanuit beiden kanten stil is, ga je je achteraf afvragen of je wel een goede vriendin was geweest en krijg je schuldgevoelens. 

via GIPHY

3. Je kon volledig jezelf bij je bestie zijn

Samen huilen of lachen, make-up of geen make-up. Jouw bff heeft je op jouw beste en slechte momenten gezien. Je voelde je hierdoor volledig op jouw gemak bij haar. Nu jullie vriendschap voorbij is, is er dan ook niemand meer bij wie zo erg jezelf kunt zijn. 

4. Je verliest niet alleen je beste vriendin

In tegenstelling tot je vriendje, stellen jij en jouw bff elkaar meteen aan familie en vrienden voor. Haar huis beschouw je dan ook als een tweede thuis, maar wanneer je je beste vriendin verliest, betekent het ook dat je haar dierbaren minder zal zien.

5. Je creëert sneller een hechte band met je bestie dan met je vriendje 

Een beste vriendin speelt vanaf het begin al een belangrijke rol in je leven. Samen met haar maak je de gekste en mooiste momenten mee. Dit beleef je natuurlijk ook met jouw vriendje, maar met je lover bouw je dit veel langzamer op en duurt het even voor jullie close en intiem worden. Wanneer de vriendschap voorbij is, zullen die momenten alleen maar bitterzoete herinneringen blijven. 

via GIPHY

6. Je anderen vriendinnen begrijpen je gevoelens niet.

Jouw vriendinnen staat meteen met een bakje Ben & Jerry's voor de deur wanneer het is uit met je vriendje, maar wanneer je bij hun wil uithuilen omdat je beste vriendin kwijt bent, krijg je vaak een andere reactie. Ze vinden dat je overdrijft of weten niet hoe ze hiermee om moeten gaan. 

via GIPHY

Ondanks dat je andere vriendinnen niet helemaal weten hoe ze je kunnen steunen, doen ze er toch alles aan om jou weer blij te maken. Vergeet daarom af en toe niet te zeggen hoe blij je met je ze bent. 

Lees ook

Bron: Seventeen.com, Magriet.nl | Beeld: iStock