Beauty

Van deze voeding krijg je gele tanden en zo houd je ze stralend wit

Wil jij ook graag die oogverblindende Hollywood-lach? Dan weet je vast dat je dingen zoals roken, rode wijn en frisdranken beter links moet laten liggen. Helaas is dit nog lang niet de hele lijst. Lees hier welke producten nog meer schadelijk zijn voor je witte lach en ontdek vijf tips om gele tanden te voorkomen.

1. Bessen
Bosbessen, kersen en frambozen; we vinden ze allemaal heerlijk én er zitten een hoop vitamines in waar ons lichaam gek op is. Onze tanden zijn hier alleen iets minder blij mee. De zure besjes tasten namelijk je tandglazuur aan, waardoor je tanden sneller geel worden.

2. Sausjes
We dompelen er onder andere sushi en pasta helemaal in onder (hmm). In sausjes zoals sojasaus en tomatensaus zitten enorm veel zout en toegevoegde suikers die mogelijk vlekken veroorzaken op je tanden.

3. Sapjes en frisdrank
Een lekker fruitsapje in de ochtend of een glas verfrissende cola na een lange dag werk geven jou de boost die je nodig hebt. Jammer genoeg zitten sappen en frisdranken vol zuur en toegevoegde suikers, wat voor het behouden van witte tanden funest is.

4. Zwarte koffie en thee
Voor echt koffie- en theeleuten is dit natuurlijk geen nieuws, maar deze twee drankjes zijn een van de top veroorzakers voor gele tanden. Is koffie en thee aan de kant zetten echt een no jou? Voeg dan een scheutje melk toe aan je koffie of stap over op groene of witte thee.

via GIPHY

5. Wijn
Wijnen, wijnen, wijnen! Je tanden zijn stukken minder enthousiast dan jijzelf, want helaas geldt dit niet alleen voor rode wijn, want ook witte wijn tast je tanden zodanig aan dat ze gevoeliger worden en sneller geel worden. 

6. Snoepjes
Snoepjes zitten vanzelfsprekend boordevol suikers die je tandglazuur aantasten. Wat daarnaast ook in snoepjes zit is kleurstof. Dit is het goedje wat achterblijft op je tanden en ook vlekjes kan veroorzaken.

7. Augurken
Een augurk is misschien niet het product waar je als eerste aan denkt bij het verkleuren van je tanden. Een augurk is tenslotte een familielid van de komkommer. Wat kan er mis gaan? Nou, die lekkere zure smaak heeft hij niet van zichzelf, maar wordt aan de augurk toegevoegd. Deze zuur zorgt ervoor dat de poriën in je tanden opengaan, waardoor ze gevoeliger zijn voor verkleuring.

8. Curry
Niets is zo lekker als de buitenlandse keuken. Ze zijn daar namelijk niet zuinig met kruiden. Helaas zitten in je favoriete curry dus ook een hele hoop kruiden waar je tanden zijn witte kleur van verliezen.

9. IJsjes
Dit verschilt natuurlijk per ijsje, maar een hoop van deze fijne verkoelende traktaties zitten bomvol kleurstoffen.

via GIPHY

Door naar de toptips voor een Hollywood-lach:
Tip 1: Spoel na het eten en drinken van de bovenstaande voedingsmiddelen je mond met een glas water om gele tanden zoveel mogelijk te voorkomen.

Tip 2: Doe geen uren over je tros druiven of andere fruitsnacks, maar eet het in één keer op. Als je hier langer over doet, dan stel je telkens opnieuw je tanden bloot aan de zuren en suikers, en kun je blijven spoelen. 

Tip 3: Mix je fruitsmoothies met melk of eet je fruit door de yoghurt. Melkproducten zorgen namelijk voor een chemisch tegenwicht tegen de zuren.

Tip 4: Poets nooit direct je tanden na het eten. Het glazuur is namelijk kwetsbaar door alle zuren nadat je hebt gegeten en gedronken. 

Tip 5: Heel veel celebs betalen bakken met geld voor die stralend witte lach, dus maak je vooral geen zorgen wanneer jouw tanden niet zo stralen als die van hen. 
Molly Mae Love Island rode loper witte lach
Bron: womenshealthmag.com, wibnet.nl | Beeld: Getty Images

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved