Beauty

Wil jij snel natuurlijk witte tanden? Wij hebben de ideale tips

In de zomer kan je witte tanden krijgen door de zon en vooral als je er veel in ligt, maar in de winter moeten we ze helaas wit houden door voornamelijk veel te poetsen. Een witte stralende lach is heel fijn voor jezelf, maar ook voor anderen fijn om tegen aan te kijken, maar welke hulpmiddelen helpen nou echt om wittere tanden te krijgen? Lees snel verder, want door deze tips kan jij straks niet stoppen met lachen. 

Om het halfjaar naar de tandarts

Jij gaat misschien al één keer in het jaar naar de tandarts, maar het is goed om dit per halfjaar vast te houden. Om het halfjaar is het belangrijk om je gebit goed te laten schoonmaken en je tandarts voorziet je ook nog eens van goed advies. 

Tandarts bezoek

Eet genoeg vezelrijke voedingsmiddelen

Ja, voedingsmiddelen helpen je echt je gebit gezond en wit te houden. Van appels, selderij, spinazie, broccoli en wortels. Deze voedingsproducten zorgen ervoor dat jouw gebit wordt gescrubd. Donkergekleurde voeding laat je tanden verkleuren. Dus de bessen kan je beter even niet eten. En vergeet natuurlijk snoepgoed niet, de grootste boosdoener.

Leuk voor de cheeselovers: kaas beschermt het tandglazuur. Wat helpt de voedingszuren een beetje op orde te krijgen. 

Vermijd koffie en drink water

Helaas ladies, de koffie moeten we echt laten staan. Koffie zorgt er namelijk voor dat jouw glazuur van jouw gebit wordt aangetast. Na veel koffie drinken heb je dus waarschijnlijk gele tanden. Rode wijn en zwarte thee helpen je trouwens ook niet bij een mooier gebit. Net zoals koffie heeft dit hetzelfde effect op je tanden. Hou het dus gewoon bij water. 

Niet roken

Roken is ook één van de negatieve beïnvloeders. Dat roken niet alleen slecht is voor je gezondheid, wist je waarschijnlijk vast wel. Het is ook slecht voor je tanden, het verkleurt je tanden geel. Je moet je maar eens voorstellen de rook die jij uitblaast, komt ook op jouw tanden terecht. Rookaanslag kun je vergelijken met de aanslag op je tanden van theedrinken. Dit kan je heel moeilijk verwijderen.

En als laatst is het natuurlijk van belang dat jij af en toe je tanden flost en goed je tanden poetst. Dit helpt jouw zeker aan wittere tanden. Ook zijn er producten die helpen om jouw tanden stralend wit te laten lijken. 

"Je gebit is je kostbaarste bezit" is één van de velen uitspraken van een tandarts. Onthoud die regel maar goed. :-)

 

Beeld: iStock 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved