Beauty

Dit is waarom je gezicht reinigen zo belangrijk is (en zo doe je het goed)

Het is prima om zo nu en dan wat make-up aan te brengen, maar het is wel ontzettend belangrijk dat je je gezicht daarna ook weer goed reinigt. Je gezicht reinigen is hartstikke belangrijk, en mag absoluut niet onderschat worden. Maar hoe reinig je je gezicht nou eigenlijk goed? Je gezicht reinigen, dat doe je zó.

Je gezicht reinigen is ontzettend belangrijk. Tenminste, als je een schone en gezonde huid wilt. Als je je gezicht niet goed reinigt, kan dat puisten en andere oneffenheden veroorzaken. Je poriën raken hierdoor namelijk erg verstopt. Je gezicht reinigen is dus hartstikke belangrijk. Maar hoe doe je dit goed? Nou, zo:

Gezicht reinigen ♥ was allereerst goed je handen
Voordat je begint met je gezicht reinigen moet je eerst je handen wassen. Je hebt behoorlijk wat bacteriën op je handen zitten, dus je kunt je wel voorstellen dat het niet verstandig is om hiermee aan je gezicht te zitten.

Gezicht reinigen ♥ Kies de juiste producten
Ieder huid is anders, dus zorg ervoor dat je producten kiest die bij jouw huidtype passen. Er zijn speciale producten voor de droge huid en de gevoelige huid. Mocht je zelf niet weten wat voor soort huid je hebt, dan kun je deze test doen.

Gezicht reinigen ♥ Maak je gezicht vochtig
Voordat je je gezicht kunt reinigen, is het belangrijk dat je je gezicht vochtig maakt. Je doet dit met lauw water. Te heet water is niet goed voor je huid, en dit geldt ook voor te koud water. Maak je gezicht vochtig met je handen.

Gezicht reinigen ♥ Breng het product aan
Breng nu je scrub, masker of reinigingsproduct aan. Het verschilt natuurlijk per product op welke manier je het aanbrengt. Ga je je gezicht reinigen met micellair water, dan doe je dit door een watje te gebruiken. Kijk voor de zekerheid op de verpakking van je reinigingsproduct.

Gezicht reinigen ♥ Spoel alles af
Spoel alle resten van je gezicht met behulp van water. Zorg ervoor dat er geen restjes achterblijven, want dit is niet goed voor de huid en kan puistjes veroorzaken. Gebruik ook hier weer lauw water.

Gezicht reinigen ♥ Maak de huid droog
Als je je gezicht gereinigd hebt en hebt afgespoeld, maak je de huid schoon. Gebruik hiervoor een katoenen handdoek. Zorg ervoor dat de doek echt schoon is, want anders komen er onnodige bacteriën op je gezicht. Veeg je huid niet droog, maar dep je huid droog.

Gezicht reinigen ♥ Breng een voedende crème of olie aan
Als jouw gezicht weer helemaal schoon en fris is, kun je een crème of olie aanbrengen. Denk bijvoorbeeld aan tea tree olie, of een voedende dag- of nachtcrème. Let ook hier goed op welk product er het beste bij jouw huidtype past.

Beeld: iStock