Beauty

Alles over puistjes en hoe je hier op de snelste manier vanaf komt

Vanavond is eindelijk hét feestje dat jij en je vriendinnen al weken op de planning hebben staan. Als je uit de douche komt en je make-up wilt doen, zie je het ineens. Help! Er zit uitgerekend vanavond een mega grote puist op je wang #disaster. Waar een puist ook zit, het is gewoon verschrikkelijk en we willen er allemaal zo snel mogelijk vanaf. Als jij je hier in herkent en momenteel last hebt van puisten, lees dan heel snel door. 

Puisten verwijderen
Oké, we weten dat het heel vervelend is dat je een puist hebt, maar heel belangrijk: NIET uitknijpen. Dit werkt juist averechts, daar kun je namelijk littekens aan over houden. Je kunt een ijsblokje gebruiken om de roodheid en dikte van je huid tegen te gaan, maar er zijn ook een paar andere middeltjes die wonderen kunnen doen. Bijvoorbeeld honing, blarenpleisters of groene primer. Iets dat je misschien niet snel verwacht, dus lees hier waarom.

Puisten door stress
Een reden dat je last hebt van puisten kan zijn doordat je stress hebt. Doordat je stress hebt kan het veel invloed hebben op dingen uit je dagelijkse patroon. Je gaat bijvoorbeeld meer ongezonde dingen eten, of je slaapt minder. Dit kan ervoor zorgen dat je huid een stuk onrustiger wordt. Het is dus belangrijk om je wat meer te kunnen ontspannen, zodat de puisten weer verdwijnen. Lees hier wat je eraan kunt doen. 

Puisten behandelen
Hoe gezond je ook eet of hoe goed je je gezicht ook reinigt, soms heb je alsnog last van puisten. Het enige wat je dan kunt doen? Ze op de juiste manier behandelen. Laat je huid goed met rust, en laat je make-up even links liggen. Middeltjes zoals Benzoylperoxide kunnen ook helpen, en je hoeft er maar een klein beetje van op te smeren.  

Puisten voorhoofd 
Een van de vervelendste plekken om een puist te krijgen, is op je voorhoofd. Want ja, dit ziet iedereen natuurlijk als eerste. Voor als je je afvraagt hoe ze daar terecht komen, het kan verschillende oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan stress, vettig eten of hoofddeksels zoals hoeden. Lees hier de tips om weer van de puisten op je voorhoofd af te komen. 

Puisten op kin
Vooral vrouwen hebben last van puisten op hun kin, dit komt vooral door ons maandelijkse feestje waarbij de hormonen door ons lichaam gieren. Kom vooral niet aan je puistjes en reinig je gezicht. De overige tips lees je hier

Puisten op rug
Je wil een mooi off-shoulder jurkje aan of dat topje met een blote rug, maar omdat je last hebt van puistjes op je rug houdt dit je tegen. Dit is niet leuk en dus wil jij er snel van af. Het kan helpen om om katoenen kleren te dragen en niet te heet te douchen. Daarnaast is het belangrijk om op meerdere manieren hygiënisch te werk te gaan.

Youtube puisten uitknijpen video’s
Wist je dat voor veel mensen puisten uitknijpen hun guilty pleasure is? We weten dat het niet goed is voor de huid, maar toch vinden we het satisfying om naar te kijken. Vooral op Youtube barst het van de uitknijp video’s. Bekijk er een paar hier, en kom er meteen achter wat onze favoriete plekken zijn om puisten uit te knijpen. 

Beeld: iStock