Beauty

Met deze gouden tips kan je het beste puisten behandelen

Het is weer zover: je wordt wakker en je gezicht zit vol met puistjes. UGH! Je hebt echt geen zin om met zo'n gezicht de deur uit te moeten... Wil je weten hoe je het beste puisten kan behandelen? Lees dan maar verder, want hieronder delen we alle tips voor puisten behandelen. 

Soms maakt het niet uit hoe gezond je eet en hoe goed je je gezicht reinigt. De puistjes kom vanzelf. Heel irritant! Want vaak komen ze niet echt op het beste moment. Je bent niet 1, 2, 3 af van de puistjes, maar er zijn wel handige manieren om puisten te behandelen. 

Puisten behandelen: huid rusten
Laat je huid goed met rust. Als je je gezicht wast is het belangrijk om vervolgens het niet met een handdoek droog te vegen, maar dep het zachtjes. Ook is het verstandig om je make-up te laten liggen. Hoe graag je ook tien lagen foundation wil opsmeren, het is niet heel erg slim. Je make-up kan namelijk in je puistjes gaan zitten en daardoor gaan ontsteken. Dan ben je veel verder van huis. 

puisten behandelen tips
Puisten behandelen: niet uitknijpen
Hoe verleidelijk het vaak is: blijf van je puistjes af en knijp ze echt niet uit! Waarom? Als je er non-stop aan zit en ze uitknijpt krijg je alleen maar meer puistjes of zelfs littekens en daar zit je niet op te wachten. Dus, afblijven!

Puisten behandelen: Benzoylperoxide
Er zijn heel veel middeltjes om puisten te behandelen, maar niet alles werkt even goed. Veel huisartsen raden Benzoylperoxide aan. Je kan dit zonder recept halen bij de apotheek. De gel doodt de bacteriën, houdt de ontsteking tegen en gaat de verdikking van de bovenste huidlaag tegen. Je hoeft de gel maar 1x per dag te gebruiken en maar een klein beetje op te smeren. 

Bron: thuisarts.nl | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved