Beauty

Puisten voorhoofd: de oorzaak en hoe je ervan af komt

Heb je regelmatig puistjes op je voorhoofd en dat terwijl je wel goed je gezicht reinigt? Zo vervelend! Het hebben van puistjes op deze plek kan verschillende oorzaken hebben. We leggen ze hieronder voor je uit en geven je ook direct wat tips hoe je van die puistjes afkomt. 

Puisten voorhoofd: oorzaak stress
Het hebben van puistjes op je voorhoofd kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan stress bijvoorbeeld de oorzaak zijn voor de onrustigheden op je voorhoofd. What to do? Zorg ervoor dat je wat meer rust neemt en goed aan jezelf denkt. Dat is het allerbelangrijkste! 

Puisten voorhoofd: oorzaak vet eten
Een andere oorzaak kan met je spijsvertering te maken hebben. Misschien heb je de afgelopen dagen te veel vet eten gehad. Daar kunnen die puistjes op je voorhoofd vandaan komen. Laat die vette troep dus voorlopig maar liggen en probeer ook genoeg water te drinken. Hopelijk verdwijnen die puisten op je voorhoofd weer snel! 

puisten voorhoofd oorzaken
Puisten voorhoofd: oorzaak hoofddeksels
Draag je veel hoeden, petten of mutsen? Laat die dan voortaan toch maar thuis, want zij kunnen de boosdoeners zijn van je puistjes. Er kan natuurlijk viezigheid op je hoofddeksels zitten die in aanraking komen met je voorhoofd. Ook kan het schuren van de stof van de hoeden, petten of mutsen ervoor zorgen dat je een onrustige voorhoofd krijgt. 

Puisten voorhoofd: tips
Een goede voeding is natuurlijk heel belangrijk als je een rustige, gezonde huid wil hebben. Ook veel water drinken kan helpen en voldoende slapen is natuurlijk altijd belangrijk en kan helpen. Laat je 's avonds nog weleens je make-up zitten als je gaat slapen? Doe het niet meer! Hier leggen we uit waarom. Dus goed reinigen is zeker belangrijk. Mochten deze tips niet werken? Maak dan een afspraak met je huisarts of een dermatoloog. 

Bron: Teen Vogue | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved